ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:30
 

Θύματα Κύπριοι από την νέα μέθοδο διαδικτυακής απάτης «Advance fee fraud»

Υποψήφια θύματα της μεθόδου είναι πολίτες που ανεβάζουν αγγελίες σε διάφορες ιστοσελίδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μια νέα μέθοδος διαδικτυακής απάτης, η «advance fee fraud», δηλαδή, η απαίτηση προκαταβολής με ψευδείς παραστάσεις, φαίνεται ότι κτύπησε Κύπριους, οι οποίοι διαθέτουν προς πώληση αντικείμενα στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, υποψήφια θύματα της μεθόδου αυτής είναι πολίτες οι οποίοι ανεβάζουν αγγελίες, σε διάφορες ιστοσελίδες, για πώληση διαφόρων αντικειμένων, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν και το προς πώληση αντικείμενο, αλλά και χρηματικό ποσό.

Όπως διαπιστώθηκε ύστερα από διερεύνηση καταγγελιών, οι επιτήδειοι στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα, στους πωλητές, παριστάνοντας τους υποψήφιους αγοραστές των αντικειμένων αυτών. Ακολούθως, αποστέλλουν για αγορά του προϊόντος, εικονικό έμβασμα προς τους πωλητές, μεγαλύτερου ποσού, από το ποσό που ζητούν οι πωλητές και στη συνέχεια ζητούν να τους επιστραφεί το ποσό της διαφοράς, κυρίως για να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς.

Αποτέλεσμα της μεθόδου αυτής είναι, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο πωλητής να χάνει χρηματικό ποσό, ίσο με την υποτιθέμενη διαφορά, ενώ να κινδυνεύει να χάσει και το προϊόν που διαθέτει προς πώληση.

Η Αστυνομία παρακαλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις συναλλαγές του και να μην αποστέλλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Το κοινό καλείται επίσης όταν αντιληφθεί τέτοια ή άλλου είδους απάτη μέσω διαδικτύου, να επικοινωνεί με τα επαρχιακά ΤΑΕ, ή να υποβάλλει σχετικό παράπονο ηλεκτρονικά, μέσω της φόρμας καταχώρησης καταγγελιών/πληροφοριών για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X