ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την Πέμπτη η εκδίκαση της έφεσης για τον αντιρρησία συνείδησης Χαλίλ

Τα τ/κ ΜΜΕ μιλούν για διαφορά απόψεων τελικά στη «συγκυβέρνηση» για το εν λόγω θέμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την Πέμπτη θα εξεταστεί από το «στρατιωτικό δικαστήριο» η έφεση που άσκησε ο δικηγόρος του αντιρρησία συνείδησης Χαλίλ Καραπασιάογλου, Οντζέλ Πολιλί κατά της απόφασης καταδίκης του πελάτη του και φυλάκισής του.

Η πρωτοβουλία για τους αντιρρησίες συνείδησης εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας κόμματα, οργανώσεις, αντιμιλιταριστικές ομάδες και ακτιβιστές ειρήνης να παραστούν την Πέμπτη το πρωί στο «δικαστήριο» κατά την εκδίκαση της έφεσης, σε ένδειξη υποστήριξης στην υπόθεση του Χαλίλ, ο οποίος βρίσκεται από την Τρίτη στη φυλακή και θα παραμείνει εκεί για 20 μέρες.

Στο μεταξύ, ο Κουντρέτ Οζερσάι, «υπουργός εξωτερικών» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», δήλωσε ότι το «νομοσχέδιο» για τη στρατιωτική θητεία «έχει πάρει τη σειρά του και θα περιμένει» στην αρμόδια «κοινοβουλευτική επιτροπή» όπως «και όλα τα άλλα νομοσχέδια». Η δήλωση αυτή εκλήφθηκε ως βήμα πίσω της «κυβέρνησης» από το ζήτημα της αναγνώρισης του δικαιώματος για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Η «βουλευτής» του ΡΤΚ και «πρόεδρος» της «επιτροπής νομικών» της «βουλής», Ντογούς Ντεριά όπου θα συζητηθεί το εν λόγω «νομοσχέδιο» δήλωσε σήμερα ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την Ντεριά, μετά την πάροδο των 20 ημερών που δίδεται από την κατάθεση του «νομοσχεδίου» από την εκάστοτε «κυβέρνηση» για να ληφθούν οι απόψεις του κοινού και των πολιτών, εάν υπάρξουν, η εν λόγω «επιτροπή» θα καλέσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να το συζητήσουν.

Τα τ/κ ΜΜΕ μιλούν για διαφορά απόψεων τελικά στη «συγκυβέρνηση» για το εν λόγω θέμα, που ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της συνεργασίας των τεσσάρων κομμάτων.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΡΤΚ και «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν έγραψε ότι η συζήτηση για το θέμα των αντιρρησιών συνείδησης δεν συζητείται ανάλογα με το περιεχόμενό του, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα να μην κάνει κάποιος τη θητεία του, αφού το «νομοσχέδιο» προνοεί να κάνει κάποιος σε αναλογία 1:1,5 «εργασία στον κοιτώνα», δηλαδή άλλου είδους καθήκοντα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X