ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:38
 

Τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη

Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρέσβης της Ελλάδος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στον κοιμητηριακό ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία τελέστηκε το μνημόσυνο του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τον θάνατο του.

Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρέσβης της Ελλάδος, Ηλίας Φωτόπουλος, υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων, επιστήμονες αλλά και δεκάδες απλοί πολίτες.

Στον ναό δίπλα στον πρόεδρο Αναστασιάδη ήταν η κόρη του Γλαύκου Κληρίδη, Καίτη, και ο γαμπρός του, Κώστας Σιαμάς. Στο κέντρο του ναού υπήρχε ευπρεπισμένο τραπέζι με τις σημαίες της Κύπρου και της Ελλάδος και την φωτογραφία του Γλαύκου Κληρίδη.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος ανέφερε ότι «ο Γλαύκος Κληρίδης μπήκε στην πολιτική μεγάλος και βγήκε μέγιστος, αφού κατάφερε να συγκεράσει τη διορατικότητα με την ιστορική γνώση». Ο Γλαύκος Κληρίδης, τόνισε, πάλεψε με πάθος για την ελευθερία της Κύπρου και την απαλλαγή της από την τουρκική κατοχή.

Ο τέως Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τον Γλαύκο Κληρίδη, «μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές φυσιογνωμίες της νεότερης πολιτικής ιστορίας του Ελληνισμού, που έθεσε σφραγίδα ανεξίτηλη στην πορεία της Κύπρου, αλλά και του έθνους με κυρίαρχα τα στοιχεία τη σωφροσύνη, την υπευθυνότητα και την ανθρωπιά».

Όπως είπε ο κ. Χάσικος «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο πρόσωπο του Γλαύκου Κληρίδη τον πολιτικό, που μπήκε στην πολιτική για να δώσει και όχι να πάρει και που αντιστάθηκε στην ακαταμάχητη γοητεία του λαϊκισμού, που δεν ενέδωσε στις πιέσεις της εκλογικής πελατείας, ένας αληθινός ηγέτης, που ηγείτο, δεν άγετο».
Ο κ. Χάσικος διαβεβαίωσε ότι «με τη σωφροσύνη, την υπευθυνότητα και την ανθρωπιά, που μας δίδαξε ο Γλαύκος Κληρίδης, θα εκπληρώσουμε το ανεκπλήρωτο (βιώσιμη λύση του Κυπριακού) όραμά του».

Ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του Γλαύκου Κληρίδη , κατάθεση στεφάνων και εψάλλη ο Εθνικός Ύμνος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι οι ιδέες και η πολιτική του Γλαύκου Κληρίδη παραμένουν ζωντανές και διαχρονικές. Ο Γλαύκος Κληρίδης, είπε, «πραγμάτωσε το ένα από τα δύο οράματα του, που ήταν η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έφτασε κοντά στο δεύτερο, που είναι αποχώρηση του κατοχικού στρατού και η επανένωση της Κύπρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X