ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:03
 

Χ. Αρμεύτης για ΓεΣΥ: Επιβάλεται και μια δεύτερη επιλογή στο κρατικό μονοπώλιο

Αντιπαράθεση για το «παραΓεΣΥ» στο ΡΙΚ ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτών Γιατρών και τη συντονίστρια του Γραφείου του υπουργού Υγείας.

Newsroom K

Η δημιουργία Δικτύου Ιδιωτικής Ιατρικής από την Ένωση Ιδιωτών Γιατρών Κύπρου, συνιστά ένα "παραΓεΣΥ", όπου θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι διατηρούν ιδιωτική ασφάλιση, τόνισε η συντονίστρια του Γραφείου του υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ ανέφερε πως το συγκεκριμένο δίκτυο αποτελεί δημιούργημα αυτών, οι οποίοι δεν θέλουν την λειτουργία του ΓΕΣΥ και επιδιώκουν έστω και την υστάτη να μποϋκοτάρουν την εφαρμογή του. Ανέφερε, ακόμη, ότι είναι άνευ σχολιασμού, η ενέργεια της συγκεκριμένης ομάδας γιατρών, να δημιουργήσουν ιστότοπο υπό τον τίτλο "Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής", ζητώντας από επαγγελματίες του κλάδου να δηλώσουν τη μη συμμετοχή τους στο Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Παρά την έντονη αντιπαράθεση για το επίμαχο μνημόνιο συναντίληψης με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, η κυρία Ανθούση ανέφερε ότι ο υπουργός Υγείας και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας παραμένουν ανοικτοί στον διάλογο. Για να προσθέσει, ότι είναι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος που έκλεισε την πόρτα στις συζητήσεις, με την χθεσινή του ανακοίνωση.

 Επιβάλλεται να υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή

Απορρίπτει τις κατηγορίες για «παραΓεΣΥ», ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Γιατρών, Χάρης Αρμεύτης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια, που στόχο έχει να συντονίσει τους γιατρούς, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν να ασκούν ιδιωτική ιατρική.

Μιλώντας, επίσης, στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Αρμεύτης, έκαμε λόγο για προσπάθεια των γιατρών που θα παραμείνουν στον ιδιωτικό τομέα, να έχουν καλύτερη συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους υγείας. Ανέφερε, ακόμη, ότι η Ένωση Ιδιωτών Γιατρών, επιθυμεί να στείλει το μήνυμα ότι η ιδιωτική ιατρική συνεχίζει με προοπτικές, αποσκοπώντας να διασφαλίσει περαιτέρω την ποιότητα υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Είναι καλό, πρόσθεσε ο κύριος Αρμεύτης, να υπάρχει και το αντίβαρο του ιδιωτικού τομέα, στο σύστημα υγείας το οποίο θα εφαρμοστεί. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι επιβάλλεται να υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή στο κρατικό μονοπώλιο, όπως αποκάλεσε το ΓεΣΥ.

Αναφερόμενος στην παρασκηνιακή πρωτοβουλία για γεφύρωση της διαφοράς με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, ο Χάρης Αρμεύτης επέμεινε ότι επρόκειτο για πρόταση η οποία διαμορφώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας. Ανέφερε, πως ο ΠΙΣ έλαβε γνώση της συγκεκριμένης πρότασης, μέσω εξωτερικού του συμβούλου και αφού τη μελέτησε την απέρριψε.

ΣΧΟΛΙΑ

Η μανία πλουτισμού των πλείστων γιατρών, εκμεταλλευόμενοι την ασθένεια του πολίτη, βάζει το επάγγελμα του γιατρού ( και όχι τους επιστήμονες ιατρικής, όπως αποκαλούν κατά κόρον τους εαυτούς τους) στη σακούλα των άλλων ...ξημαρισμένων - κατά τον πρώην υπουργό υγείας - επαγγελμάτων!!!

Ai Em

Ο Μάριος Καραισκάκης, και ο Αρμεύτης είναι και οι δύο στην Πολυκλινική Υγεία. Όπως και τα άλλα "καλά" παιδιά. Βρωμισμένα scumbags όπως και ο πρόσφατα καταδικασθείς μάστρος τους απο το δικαστήριο με 200.000ΕΥΡ για ιατρική αμέλεια, και τελικά στον θάνατο συμπολίτη μας. Και που συνεχίζει να χειρουργεί. Η ιατρική μαφία στην Κύπρο είναι καλά οργανωμένη και δικτυωμένη. Παρεάκια όλοι τους.

Ανώνυμος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Κανένας δεν μπορεί σήμερα να πει ότι δεν γνωρίζει τι είναι η Χρυσή Αυγή ή ότι είναι κάτι διαφορετικό ...»
Russ  |  20:09

Σπαράγγια, τόσο μικρά κι όμως τόσο ισχυρά!

«Πλην όμως ψηλώνει το ουρικό οξύ»
YiannakisKosti  |  13:03

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό

Εντός του εμπορευματοκιβωτίου εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης, (η ακριβής ποσότητα της οποίας δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί) ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X