ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:11
 

Υγειονομικές Υπηρεσίες Πάφου:Ασφαλές το νερό στα νοικοκυριά

Aνησυχίες για το φράγμα του Ασπρόκρεμμου για δυσοσμία του νερού με γεύση χώματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ασφαλές και χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία των πολιτών είναι το νερό που φθάνει στα νοικοκυριά της Πάφου, όπως προκύπτει από τις μικροβιολογικές και χημικές εξετάσεις που έγιναν, δήλωσε ο υπεύθυνος των Υγειονομικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου, Χρίστος Χρίστου, σχολιάζοντας ανησυχίες για την υδροδότηση των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου και κάποιων κοινοτήτων από το φράγμα του Ασπρόκρεμμου.

Εξάλλου, την διαβεβαίωση ότι το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστεί εντελώς το πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το νερό σε αυτές τις περιοχές, έδωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Νικόλας Χριστοφίδης.  

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι το θέμα της δυσοσμίας του νερού με γεύση χώματος έχει μετριασθεί με τις μεθόδους διύλισης του νερού που διοχετεύεται από το φράγμα της Κανναβιού, ενώ λήφθηκαν επίσης μέτρα στην επεξεργασία νερού στο διυλιστήριο του Ασπρόκρεμμου. 

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης και επέκτασης του διυλιστηρίου του Ασπρόκρεμμου θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την εξάλειψη της δυσοσμίας με μεθόδους νέας τεχνολογίας, όπως την εισαγωγή νέων φίλτρων.

Επιπρόσθετα ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι η δυσοσμία και η γεύση χώματος στο νερό οφείλεται στις ψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας του επιφανειακού νερού λόγω των αναερόβιων συνθηκών που επικρατούν στον πυθμένα του φράγματος .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση