ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διετής παράταση προγράμματος στήριξης μεταναστευτικού

Η νέα συμφωνία υπογράφτηκε αμεσα στην EASO και την Κυπριακή Δημοκρατία για διαχείριση μεταναστευτικών ροών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) και η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψαν νέα συμφωνία που προβλέπει την παράταση του Ειδικού Σχεδίου Υποστήριξης (SSP) του Οργανισμού για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και αφίξεων, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019, με πρόσθετες τροποποιήσεις των καθηκόντων του. Το νέο SSP καθορίζει τη στήριξη της EASO στον τομέα της υποδοχής και της ανοικτής στέγασης μέσω μιας συγκεκριμένης σειράς μέτρων.

Το τροποποιημένο SSP υπεγράφη από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του EASO José Carreira και τον Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Πετρίδη. για τη βελτίωση και ενίσχυση του συστήματος ασύλου και υποδοχής της χώρας.

Η επιχειρησιακή υποστήριξη πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν αιτήματος και εξ ονόματος των αρχών της Κύπρου. Η EASO δεν λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με αιτήσεις διεθνούς προστασίας ή ασκεί εκτελεστικές αρμοδιότητες. Οι σχετικές συζητήσεις είχαν πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του Διευθυντή του EASO στην Κύπρο στις 20 Σεπτεμβρίου

Εκτός από την επέκταση της δυνατότητας εφαρμογής, το νέο σχέδιο τροποποιεί επίσης την προηγούμενη έκδοση με νέα συγκεκριμένα παραδοτέα που θα παράσχει η EASO στις δραστηριότητές της που υποστηρίζουν τη διαχείριση των καθυστερήσεων και στον τομέα της υποδοχής και της ανοικτής στέγασης. Ο José Carreira χαιρέτισε την υπογραφή του νέου σχεδίου ως περαιτέρω ενίσχυση της στενής συνεργασίας μεταξύ της EASO και της Υπηρεσίας Ασύλου της Κύπρου:

"Η σημερινή επέκταση του Ειδικού Σχεδίου Υποστήριξης με ​​τους συναδέλφους μας στην Κύπρο ενισχύει την υποστήριξη τoυ EASO στη χώρα και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την επιχειρησιακή βοήθεια που παρέχουμε. Ο Οργανισμός θα κάνει ό, τι μπορεί για να υποστηρίξει την Κύπρο στη διαχείριση του ασύλου και του συστήματος υποδοχής όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα", δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του EASO.

Η υποστήριξη της EASO ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017, με την οποία ο Οργανισμός έστειλε οκτώ ειδικούς εμπειρογνώμονες αργότερα εντός του έτους, προκειμένου να βοηθήσει την Κύπρο στην εκκαθάριση των καθυστερήσεων που προκλήθηκαν από αυξημένο αριθμό αιτήσεων διεθνούς προστασίας τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΠτΔ: Η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή ένα ρόλο σταθερότητας

«Τα λόγια του αέρα είναι προσωρινά χρήσιμα για τον πολιτικό που τα εκστομίζει, δεν προσφέρουν όμως καλή ...»
Ai Em  |  09:55

Αναστασιάδης: Απειλή στην Αν. Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας

«Η Ντάλια της Λιθουανίας προδίδει αν όχι τα fake news, τουλάχιστον τη fake photo. Άσχημη εικόνα για την ...»
Λευκωσιατης  |  11:51

Τ/κ ΜΜΕ: Ο Τσαβούσογλου πρότεινε λύση δυο κρατών, διαφώνησε ο Ακιντζί

«Και ζήσανε αυτοί καλά και ‘μείς καλύτερα... όλοι για ύπνο»
ΑΖ  |  08:00

Χριστόφιας: H κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της

«Πρέπει μέσα μέσα να γελούμε και να θυμούμαστε το επίπεδο αυτούς που μας κυβερνούσαν.»
ΔΗΜΟΣ  |  13:16

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση