ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι επιπτώσεις στα κυπριακά κανάλια, από τις άδειες στην Ελλάδα

Ίσως επηρεαστούν όσα διατηρούν «άμεση σχέση», λέει η Αρχή - τι λένε Αlpha και Mega Κύπρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την εκτίμηση ότι ενδέχεται να επηρεαστούν όσα κυπριακά κανάλια διατηρούν «άμεση σχέση» με τα ελληνικά που δεν εξασφάλισαν άδεια, διατύπωσε ο γενικός διευθυντής της ραδιοτηλεοπτικής αρχής της Κύπρου, Νεόφυτος Επαμεινώνδας, σε σχετικές του δηλώσεις σήμερα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων καναλιών, κατά τον ίδιο, είναι το MEGA και ο ALPHA Κύπρου.

Ωστόσο η Αρχή χαρακτηρίζει «πρόωρη» την εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος αναφορικά με τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει για την Κύπρο, η αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα.

Alpha Κύπρου: Οξύμωρη η διαδικασία

Στέλεχος από τον Alpha Κύπρου δήλωσε στην «Κ», ότι το κανάλι είναι αυτόνομο από το ελληνικό με δικό του προσωπικό και δεν επηρεάζεται. Όσον αφορά τις συμπαραγωγές των δύο καναλιών, η χρηματοδότηση θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Τονίστηκε δε, ότι ο Alpha Κύπρου συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα του με δικές του παραγωγές. Τέλος, σχολιάστηκε η «οξύμωρη» διαδικασία δημοπρασίας που επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση καθώς «καταδικάζει τα νέα κανάλια σε πτώχευση».

Mega Κύπρου: Δύσκολο για το προσωπικό

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Mega Κύπρου, καθώς όπως επίσης δήλωσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σταθμού στην «Κ», το κανάλι είναι ξεχωριστή εταιρεία από την ελληνική. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συμπαραγωγές που να επηρεάζονται. Αναφορικά με τη διαδικασία της δημοπρασίας ειπώθηκε πως «είναι κατανοητό πως η κατάσταση είναι δύσκολο για το προσωπικό στην Ελλάδα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση