ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιχείρηση αναστύλωσης της διαδικασίας

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μπορεί η δεύτερη φάση των συνομιλιών στο Μον Πελερέν να μην ικανοποίησε τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν, ωστόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μελετά τις επόμενες κινήσεις του, με αντικειμενικό στόχο την αποφυγή αδιεξόδου και τη συνέχιση των συνομιλιών ενώ και οι περιφερειακοί παίκτες στο Κυπριακό ανασκοπούν τα δεδομένα και μελετούν τρόπους να αποτρέψουν τον οριστικό εκτροχιασμό της διαδικασίας. 

Με την επιστροφή του από το ελβετικό θέρετρο, ο Νίκος Αναστασιάδης θα μελετήσει με τους συνεργάτες του τις εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για τα κριτήρια στο Μον Πελερέν. Θα έχει επαφές και διαβουλεύσεις ούτως ώστε να αποφασίσει τι δέον γενέσθαι το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένεται εν ευθέτω χρόνω να ενημερώσει και την κοινή γνώμη για το τι έγινε στις συνομιλίες.

Η Λευκωσία στρέφει το βλέμμα στο πώς θα κινηθεί η τουρκική πλευρά, ενώ ήδη αποφεύγει να ακολουθήσει το blame game του Μπαρίς Μπουρτζού κρατώντας χαμηλούς τόνους. Στην όλη διαδικασία έχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Αθήνα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε. Όλο το παρασκήνιο που διαδραματίστηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αποτέλεσμα την αποτυχία μίας πολλά υποσχόμενης προσπάθειας.

Διαβάστε επίσης:

  • Στα 12 εκ. ευρώ η νέα προσφορά για την επένδυση
    στη Γεροσκήπου
  • Σκέψεις φυγής από Neophytou – Iordanou
  • Επενδύει σε ακίνητα στην Κύπρο η Arch Capital
  • Η Ερμού 25η πιο ακριβή εμπορική οδός
  • Γερμανία: Ενας στους δέκα με πρόβλημα χρέους
  • Επιχειρήσεις: Αντιπροσωπεία στο Ιράν την άνοιξη

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X