ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τίτλοι τέλους για την παλαιότερη τουρκοκυπριακή εφημερίδα

Η Χαλκίν Σεσί τερματίζει την έντυπη έκδοση της και συνεχίζει διαδικτυακά

Κυκλοφόρησε πριν από 72 χρόνια σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα και την Κύπρο. Κάλυψε τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου της αγγλοκρατίας στην Κύπρο. Εξέφρασε τις θέσεις της αναδυόμενης, εθνικιστικής και κοσμικής ηγεσίας της τ/κ κοινότητας. Τήρησε κριτική στάση απέναντι στον Αγώνα της ΕΟΚΑ. Παρακολούθησε την ανάδυση, τον σύντομο βίο και την διάλυση της δικοινοτικής Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην συνέχεια, προσέγγισε τα θυελλώδη χρόνια στην Κύπρο από την σκοπιά της τ/κ ηγεσίας. Σήμερα, αυτή η διαδρομή φτάνει στον τερματικό σταθμό της.

Η Χαλκίν Σεσί τερματίζει την έντυπη έκδοση της. Την είδηση την μοιράζεται με την κοινή γνώμη, ο τ/κ δημοσιογράφος Μπασαράν Ντουζγκιούν. Ο κ. Νουτζγιούν αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες της Χαλκίν Σεσί αποφάσισαν να θέσουν τέλος στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας η οποία θα συνεχίσει την πορεία της στο διαδίκτυο.

Η πληροφορία προκαλεί θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της τ/κ κοινότητας. Παρά το γεγονός ότι η Χαλκίν Σεσί ήταν ταυτισμένη με την «εθνική» γραμμή της τ/κ Δεξιάς, ο τ/κ δημοσιογραφικός κόσμος, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές προσεγγίσεις και συζητήσεις, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον ιστορικό ρόλο της εφημερίδας στα κυπριακά δημοσιογραφικά δρώμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Media: Τελευταία Ενημέρωση