ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υποφέρω, υποφέρω πολύ, και δεν ξέρω το γιατί

Ουκ ελάττω παραδώσω αυτή την τηλεόραση, λευτεριά στους φυλακισμένους τηλεθεατές

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Το προηγούμενο διάστημα έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί δηλαδή που η επανάσταση και η αγανάκτηση είναι στα φόρτε της, πολύ μεγάλη συζήτηση για τις δηλώσεις της ηθοποιού Ξένιας Καλογεροπούλου για τις συνθήκες εργασίας και τις τελικές εμπειρίες των Ελλαδιτών, Ελλήνων, καλαμαράδων, ελληνόφωνων ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους, στις κυπριακές σειρές. Η κ. Καλογεροπούλου είπε ότι το επίπεδο εν ολίγοις των κυπριακών σειρών είναι πολύ χαμηλό και ότι όσοι έχουν δουλέψει στην Κύπρο «υποφέρουν» και ό,τι έχει δει, διότι δεν τα βλέπει και όλα είναι πολύ κακό.

Οι δηλώσεις της κ. Καλογεροπούλου επί λέξει είναι: «Ό,τι έχω δει που προέρχεται από την Κύπρο είναι πολύ κακό. Δεν ξέρω αν έπεσα σε κακές περιπτώσεις, γιατί δεν τα βλέπω και πολύ. Αλλά δυστυχώς, συνήθως είναι πολύ κακά τα σενάρια, πολύ πρόχειρα γυρισμένα και ξέρω και πολύ καλούς ηθοποιούς, που έχουν πάει αναγκαστικά για να βγάλουν κάποια λεφτά και που υποφέρουν και οι ίδιοι που παίζουν σε αυτά τα σίριαλ», είπε μεταξύ άλλων η Ξένια Καλογεροπούλου. Καλώς ή κακώς, γνωρίζοντας ή όχι η κ. Καλογεροπούλου εξέφρασε μία άποψη, όπως έχει δικαίωμα να το κάνει, εγώ, ωστόσο, θα χρησιμοποιούσα μια άλλη λέξη, όχι το «υποφέρουν», θα έλεγα ας πούμε «ταλαιπωρούνται», διότι το υποφέρω έχει μία άλλη διάσταση, εκτός κι αν είσαι της Βανδή και νταλκαδιασμένος/η οπότε εκεί υποφέρεις πραγματικά.

Τι είπε η κ. Καλογεροπούλου που δεν γνωρίζουν καλώς όσοι έσπευσαν μέσω FB κυρίως να την κατακεραυνώσουν και να τους πάρει όλους η μπάλα, καλούς, κακούς, ατάλαντους, ταλαντούχους, καθιερωμένους, αγνώστους; Είπε αυτό που οι περισσότεροι βλέπουμε στις οθόνες μας, αυτό που συζητάνε οι ηθοποιοί, οι Κύπριοι ηθοποιοί, οι έχοντες παππού και γιαγιά και από τις δύο πλευρές από την Κύπρο, ότι οι παραγωγές, οι πλείστες παραγωγές, για να μη με πείτε κακό, είναι πρόχειρες, με σενάρια που τα τραβάνε από τις λέξεις για να βγει η σεζόν, με υποκριτικό αποτέλεσμα που δεν τους ικανοποιεί και ότι δυστυχώς η τηλεόραση για πολλούς ηθοποιούς, και για τους Κύπριους, είναι ουσιαστικά το νοίκι τους και οι πάσης φύσεως οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αυτά είπε η κ. Καλογεροπούλου, τώρα θα μου πείτε τι λόγος της έπεφτε; Ρωτήθηκε από συνάδελφο, και είπε την άποψή της. Τόσο απλά.

Αυτό που δεν κατάλαβα εγώ είναι γιατί τόσο μένος, γιατί τόσες ύβρεις και τόση απαξίωση για τους εξ Ελλάδος ηθοποιούς. Τάχα μου διότι φτύνουν εκεί που τρώνε, δεν εκτιμάνε ότι ήρθαν στον τηλεοπτικό παράδεισο, παρά γυρνάνε στην ψωροκώσταινα και κατηγορούν την Κύπρο, ότι το αποτέλεσμα το τηλεοπτικό είναι χάλια εδώ διότι ήρθαν όλοι αυτοί από την Ελλάδα και το έριξαν στα Τάρταρα, ότι οι παραγωγές, τα σενάρια, οι τεχνικοί είναι από την Ελλάδα και ερχόμενοι εδώ όχι μόνο έριξαν το επίπεδο αλλά και στέρησαν και στερούν το μεροκάματο από τους Κύπριους. Η ξενομανία των ιθυνόντων των καναλιών τους έφερε, τους επέβαλε και το αποτέλεσμα είναι να μη γίνονται πια καταπληκτικά πράγματα στην κυπριακή τηλεόραση.

Φυσικά, οι συζητήσεις στο Facebook είναι ατέρμονες, πολλές φορές στερούνται σοβαρότητας και καταλήγουν να είναι γραφικές, αλλά αυτό που με ενοχλεί, εκτός από το ότι δημιουργείται κλίμα, πολλά από τα αρνητικά σχόλια προέρχονται από ηθοποιούς που δεν είναι αδικημένοι από το τηλεοπτικό κατεστημένο, και που λόγω πείρας θα έπρεπε να είναι περισσότεροι προσεχτικοί στις τοποθετήσεις τους. Διότι, η ζωή είναι κοινής χρήσης και δεν ξέρεις πώς θα σου τα φέρει η ζωή, και μετά θα τρέχεις να τα μαζεύεις, όταν κάποιος ανακαλύψει τις δηλώσεις σου.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν ο ηθοποιός είναι από την Άρτα, την Αργάκα ή το Τιμπουχτού, θέλω να βλέπω αξιοπρεπείς σειρές, ευχάριστες παραγωγές. Θέλω η κυρία Αντρούλλα στον Κάμπο να ανοίγει την τηλεόρασή της και να έχει μία καλή παρέα, ένα ευχάριστο απόγευμα. Αυτό και τίποτε άλλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Media: Τελευταία Ενημέρωση