ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Velister καταλήγουν τα χρήματα στήριξης μικρών καναλιών

Περίεργη μονοπωλιακή νομοθεσία που στοχοποιεί το MAD

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα για το ότι το Mad TV δεν έχει άδεια λειτουργίας, και τα περί χρηματοδότησης του από το κράτος, το MAD TV αναφέρει ότι «Το MAD TV μαζί με άλλα μικρά κανάλια στηρίζεται σε ένα ποσοστό από ευρωπαϊκό πρόγραμμα μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να πληρώνει τις 180.000 ευρώ που ζητάει η Velister για να μεταδίδει στις οθόνες σας το σήμα του στα πλαίσια της πολιτικής του κράτους για τηλεοπτική πολυφωνία. Το ποσό των 180.000 ευρώ είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη για μικρά θεματικά κανάλια και είναι αποτέλεσμα της σκανδαλώδους συμφωνίας της κυβέρνησης Χριστόφια με τους καναλάρχες που αποτελούν τη Velister».

Όπως αναφέρει το κανάλι σε ανακοίνωση του, «Το MAD εκπέμπει στις οθόνες σας με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία «τηλεόραση χωρίς σύνορα» απευθείας από την Ελλάδα και περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του μόνο διαφημίσεις ή διαφημιστικό περιεχόμενο μικρής διάρκειας τοπικού περιεχομένου στο πλαίσιο του διαφημιστικού διαλείμματος.
Ως εκ τούτου δεν υποχρεούται να καταβάλει τις 51.000 ευρώ άδεια της Κυπριακής Αρχής Ραδιοτηλεόρασης.

Τέλος είναι τουλάχιστον «περίεργη» η τελευταία μονοπολιακή νομοθεσία από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χάσικο η οποία προνοεί την απαγόρευση αδειοδότησης άλλου καναλιού. Τελευταίο αδειοδοτημένο κανάλι είναι ο Alpha συμφερόντων του κ. Χάσικου, υπουργού Εσωτερικών, καθ’ ύλην αρμόδιου για τα ΜΜΕ(!)».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση