ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90''ΠτΔ: Ζητάει από διαφωνούντες να καταθέσουν τις θέσεις τους στο ΕΣ

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Δεν θα υπάρξει κατάρρευση των συνομιλιών εξ υπαιτιότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας, διαβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας στο κρατικό ραδιόφωνο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Τουρκία να οδηγήσει τη διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση. Πάντως, ο Τούρκος Πρωθυπουργός μετέφερε στον Εσπεν Μπαρθ Αϊντε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας για λύση, ην ίδια ώρα που η κάθοδος του Αντόνιο Γκουτιέρες στην τουρκική πρωτεύουσα δεν επιβεβαιώνεται από τα Η.Ε. Στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του με ξένους πρέσβεις, προτρέπει τους διαφωνούντες στο Κυπριακό να καταθέσουν γραπτώς τις θέσεις τους στο Εθνικό Συμβούλιο. Στο Προεδρικό Μέγαρο, στο μικροσκόπιο σύσκεψης σε υπηρεσιακό επίπεδο, βρέθηκε η τουρκική αξίωση για τις 4 ελευθερίες και την τελωνειακή ένωση Τουρκίας Ε.Ε.
  • Αιχμηρή κριτική κατά της Άγκυρας άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας από το βήμα του Κοινοβουλίου, κάνοντας λόγο για παραλογισμούς της Τουρκίας στο Κυπριακό αλλά και στο Αιγαίο. Οι παραλογισμοί αυτοί είπε ο Νίκος Κοτζιάς, δημιουργούν την ανάγκη ενίσχυσης των διπλωματικών υπηρεσιών της Ελλάδας με τα καλύτερα μυαλά, με ανθρώπους δηλαδή από τον ακαδημαϊκό χώρο.
  • Ως Κύπρος έχουμε τις δυνατότητες να αυξήσουμε σημαντικά τη συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζοντας τη μετεξέλιξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού σε Υφυπουργείο Τουρισμού, την οποία ανακοίνωσε μέσω twitter o υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης. Τα εργασιακά ζητήματα συμφωνήθηκαν με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ ενώ θα τεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή. Όπως μεταδίδεται η αναπληρώτρια διευθύντρια του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου υπέβαλε την παραίτησή της.
  • Με αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα θα προχωρήσει η διαδικασία για τοποθέτηση σημαντικού αριθμού καμερών φωτοεπισήμανσης σε όλη την Κύπρο, με βασικό στόχο τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος μιλώντας στο Τρίτο, ανέφερε ότι για το θέμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις 13 Φεβρουαρίου, υπογράμμισε ότι για την αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων ζητήθηκε η συμβολή της Νομικής Υπηρεσίας.
  • Την έκπληξή του για τη σκληρότητα με την οποία το ΔΝΤ αντιμετωπίζει την Ελλάδα, σχολιάζει ο πρόεδρος του Eurogroup. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διαμηνύει ότι η ελληνική οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που παρουσιάζεται στην έκθεσή του Ταμείου, αφού παρατηρήθηκε ανάπτυξη. Σημείωσε πώς δεν βλέπει δυνατότητα κουρέματος του χρέους, αλλά μόνο το ενδεχόμενο ελάφρυνσης των όρων αποπληρωμής του. Πάντως, το Ταμείο εμμένει στις θέσεις του. 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X