ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η υποχώρηση της μεταποίησης παρέσυρε τις αγορές

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη

Kathimerini.gr

Καθοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, επειδή η απροσδόκητη περιστολή του κλάδου της μεταποίησης στις ΗΠΑ εξάλειψε τα αρχικά τους κέρδη.

Οι παραγγελίες και η παραγωγή στον κλάδο ελαττώθηκαν τον Αύγουστο, ανακόπτοντας την αισιοδοξία αναλυτών και αγορών ότι η παγκόσμια οικονομία επιταχύνει τον βηματισμό της. Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε απώλειες εξαιτίας των αυξημένων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. Το Brent υποχώρησε 2,28% στα 45,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό Νέας Υόρκης είχε πτώση 2,44% στα 43,61 δολάρια το βαρέλι. «Τόσο οι χαμηλές τιμές του “μαύρου” χρυσού όσο και τα στοιχεία της μεταποίησης δείχνουν αδυναμίες της οικονομίας», αναφέρει στο Ρόιτερς ο Τιμ Γκρίσκι, ανώτατο στέλεχος επενδύσεων της Solaris Asset Management. «Υπάρχει φόβος ότι ενδεχομένως να αποσυνδεθεί η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια με την εικόνα που δείχνουν τα στοιχεία».

Στη Γηραιά ήπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε την αρχική κατά 1% άνοδό του και έκλεισε με οριακή 0,04%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,23%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με κάμψη 0,55%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με -0,12% και στο Παρίσι ο CAC 40 με οριακή άνοδο 0,03%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση