ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πτωτικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές

Με αρνητικό πρόστιμο έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο δείκτης Dow Jones παρουσίαζε χθες απώλειες 0,23%. Στην Ευρώπη, ο γερμανικός δείκτης Dax, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 και ο ιταλικός Ftse Mib υποχώρησαν κατά 0,3%, 0,45% και 1,66% αντίστοιχα.

Με αρνητικό πρόστιμο έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των απωλειών στον τραπεζικό κλάδο. Η στερλίνα υποχώρησε 1% έναντι του δολαρίου και στο χαμηλό διμήνου έναντι του ευρώ, έπειτα από τις δηλώσεις της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ότι προτίθεται να θυσιάσει την πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά υπέρ των συνοριακών ελέγχων.

Η πτώση συμπαρέσυρε τις τιμές του πετρελαίου. Το αργό κυμαινόταν το βράδυ στα 51,86 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 54,81 δολάρια το βαρέλι. Είχε επικρατήσει η ανησυχία ότι μπορεί να εγκαταλειφθεί η συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για μείωση της παραγωγής, επειδή είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία που έδειχναν μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ. Αυτό συνετέλεσε στις απώλειες των ενεργειακών μετοχών της Wall Street, ανακόπτοντας την άνοδο του Dow Jones που πλησίαζε το ιστορικό υψηλό των 20.000 μονάδων. Λίγο πριν από το κλείσιμο, ο δείκτης Dow Jones παρουσίαζε απώλειες 0,23%.

Στην Ευρώπη, ο γερμανικός δείκτης Dax, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 και ο ιταλικός Ftse Mib υποχώρησαν κατά 0,3%, 0,45% και 1,66% αντίστοιχα. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,38%, επειδή η πτώση της στερλίνας ενισχύει την κερδοφορία των εξαγωγέων.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

90.000 διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

«Τι γράψατε; 90000 αναματα; 90 να είναι οι μέρες σας , μονο! »
Leonindas  |  23:13

Με ποιους θα κυβερνήσουν;

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μια καλή, ανθηρή οικονομία, προϋποθέτει μια καλή και σταθερή Κυβέρνηση. Όμως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  16:52

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση