ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:45
 

Άνοδο παρουσίασε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 67,22 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Άνοδο παρουσίασε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 67,22 μονάδες, καταγράφοντας μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,60%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 0,55% και έκλεισε στις 40,27 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος των συναλλαγών ανήλθε στις 98.812,04 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημείωσαν η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,75% και τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 0,39%.

Αντίθετά, ζημιές κατέγραψαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,20% και των Επενδυτικών Εταιρειών σε ποσοστό 3,85%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζα Κύπρου με όγκο συναλλαγών 88.949,20 ευρώ (τιμή κλεισίματος €1,74 – άνοδος 3,57%), ακολουθούμενη από την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΔΗΜ με όγκο συναλλαγών2.365,44 (τιμή κλεισίματος €0,48 – χωρίς μεταβολή), της ΚΕΟ Δ.Ε. ΛΤΔ με όγκο συναλλαγών 1.669,26 (τιμή κλεισίματος €1,29 – άνοδος 9,32%), της LOGICOM με όγκο συναλλαγών 1.564 ευρώ (τιμή κλεισίματος €1,36 – χωρίς μεταβολή) και της ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ με όγκο συναλλαγών 1.149,98 ευρώ (τιμή κλεισίματος €0,48 – πτώση 4,16%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 4 κινήθηκαν ανοδικά, μία καθοδικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε στις 43.

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει τη μετάταξη των τίτλων της εταιρείας Ch. Charilaou Group Plc από την Αγορά Επιτήρησης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, εφόσον έχει εκλείψει ο λόγος παραμονής των τίτλων της εταιρείας στην Αγορά Επιτήρησης, μετά την έκδοση και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2018.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την Παράγραφο 2.2.5 της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί).

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στο ημερήσιο δελτίο τιμών και στους πίνακες διαπραγμάτευσης, λόγω μη τήρησης των ειδικών προϋποθέσεων εισαγωγής και συνεχών υποχρεώσεων αναφορικά με τη διασπορά του μετοχικού της κεφαλαίου καθώς και την ελάχιστη χρηματιστηριακή αξία.

Οι τίτλοι της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά από την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018.

Επίσης, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ανακοινώνει την απόφαση του για διαγραφή των ομολόγων της εταιρείας Hestiun Properties Plc (η «Εταιρεία») από τη Ν.Ε.Α. Αγορά του Χρηματιστηρίου, σύμφωνα με το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου κατέληξε στην πιο πάνω απόφαση, λόγω του ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εταιρείας αυτής και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου κατά τη λήψη της απόφασης του αυτής, έλαβε υπόψη τα ακόλουθα:

(α) Οι τίτλοι της εταιρείας βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης από τις 3 Απριλίου 2018, [Παράγραφος 2.4.1.2(α) των ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί)].
(β) Η εταιρεία δεν διατηρεί υπηρεσίες Συμβούλου Εισαγωγής από τις 2 Απριλίου 2018.

Πέραν των πιο πάνω, η εταιρεία δεν έχει προβεί στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/5/2018.

Σημειώνεται ότι η διαγραφή των ομολόγων της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο, θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Δεκεμβρίου 2018. Τα ομόλογα της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή, μέχρι τη διαγραφή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X