ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,43% λόγω της ρευστοποίησης θέσεων, κυρίως στον πετρελαϊκό κλάδο και στον κλάδο των καπνοβιομηχανιών.

BLOOMBERG, REUTERS

Mε πτώση 0,15% έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, με τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Μιλάνου να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες από την υπόλοιπη Ευρώπη. Χθες κυριάρχησε κλίμα νευρικότητας στις αγορές καθώς πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τράπεζας της Αγγλίας. Οι δύο κεντρικές τράπεζες διατήρησαν αμετάβλητες τις θέσεις τους για την πορεία των επιτοκίων, ενώ η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως είναι περισσότερο αισθητή η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις του προστατευτισμού και της κρίσης σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,43% λόγω της ρευστοποίησης θέσεων, κυρίως στον πετρελαϊκό κλάδο και στον κλάδο των καπνοβιομηχανιών. Ομως, η στερλίνα έχει ενισχυθεί κατά 1% έναντι του δολαρίου μέσα στην εβδομάδα λόγω της προσδοκίας πως το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες θα καταλήξουν σε συμφωνία για το Brexit. Πτώση 0,56% εμφάνισε ο ιταλικός δείκτης FTSE Mib, ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και παροχών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Με οριακή πτώση (-0,08%) έκλεισε ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι ενώ ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,19%.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κινηθήκαν χθες ανοδικά, ενώ πρωταγωνίστησε ο κλάδος τεχνολογίας. Οι μετοχές των Apple, Alphabet και Microsoft ενισχύθηκαν έως και κατά 2,4%: 0,59%, 0,86% και 1,1% αντίστοιχα. Παράλληλα αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για τη γεφύρωση του χάσματος στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας αφού το Πεκίνο δέχθηκε την πρόταση της Ουάσιγκτον για την έναρξη νέου γύρου διαπραγματεύσεων. Λίγο πριν από το κλείσιμο, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν κέρδη άνω του 0,5%, ενώ ο δείκτης Nadaq ενισχύονταν κατά 0,8%.

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου λόγω της εξασθένησης του τυφώνα «Φλόρενς» και της υποβάθμισής του στην κατηγορία 2. Ταυτόχρονα, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε πως η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά 420.000 βαρέλια στα 32,63 εκατ. τον Αύγουστο.

Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υποχώρησε κατά 2,32% στα 68,74 βαρέλια την εβδομάδα και η τιμή του Brent στο Λονδίνο κατά 1,73%, στα 78,36 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση