ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με θετικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 71,78 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με θετικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 71,78 μονάδες, καταγράφοντας αμελητέα αύξηση σε ποσοστό 0,04%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 42,78 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,05%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 230.661 ευρώ.

Κέρδη κατέγραψαν δύο επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,27% και ο δείκτης των Επενδυτικών 0,76%. Αντίθετα, ο δείκτης της Κύριας Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης των Ξενοδοχείων παρέμεινε αμετάβλητος.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €196.478 (τιμή κλεισίματος €2,64 – άνοδος 0,38%), της Cytrustees Investment με €9.153, (τιμή κλεισίματος €0,226 – χωρίς μεταβολή), της Πετρολίνα με €3.318 (τιμή κλεισίματος €1,15 – χωρίς μεταβολή), της της Andreou & Paraskevaides με €2.860 (τιμή κλεισίματος €0,143 – άνοδος 0,70%) και της CTO με €2.617 (τιμή κλεισίματος €0,015 – πτώση 6,25%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 7 κινήθηκαν ανοδικά, 5 πτωτικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ήταν 77.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε, ότι θα προχωρήσει με τη διαγραφή των ομολόγων της εταιρείας OLEKIT INVESTMENTS LTD που είναι εισηγμένα στη Ν.Ε.Α. Αγορά, σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, ενόψει του γεγονότος ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εταιρείας αυτής.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι κατά τη λήψη της απόφασης αυτής το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, έλαβε υπόψη το γεγονός ότι τα Χρεόγραφα της εταιρείας έχουν πρόωρα εξαγορασθεί/ αποπληρωθεί και δεν θα τυγχάνουν οποιαδήποτε διαπραγμάτευσης πλέον.

Σημειώνεται ότι η διαγραφή των αξιών της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017. Οι τίτλοι της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι τη διαγραφή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση