ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με θετικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 71,78 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με θετικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 71,78 μονάδες, καταγράφοντας αμελητέα αύξηση σε ποσοστό 0,04%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 42,78 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,05%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 230.661 ευρώ.

Κέρδη κατέγραψαν δύο επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,27% και ο δείκτης των Επενδυτικών 0,76%. Αντίθετα, ο δείκτης της Κύριας Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης των Ξενοδοχείων παρέμεινε αμετάβλητος.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €196.478 (τιμή κλεισίματος €2,64 – άνοδος 0,38%), της Cytrustees Investment με €9.153, (τιμή κλεισίματος €0,226 – χωρίς μεταβολή), της Πετρολίνα με €3.318 (τιμή κλεισίματος €1,15 – χωρίς μεταβολή), της της Andreou & Paraskevaides με €2.860 (τιμή κλεισίματος €0,143 – άνοδος 0,70%) και της CTO με €2.617 (τιμή κλεισίματος €0,015 – πτώση 6,25%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 7 κινήθηκαν ανοδικά, 5 πτωτικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ήταν 77.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε, ότι θα προχωρήσει με τη διαγραφή των ομολόγων της εταιρείας OLEKIT INVESTMENTS LTD που είναι εισηγμένα στη Ν.Ε.Α. Αγορά, σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, ενόψει του γεγονότος ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εταιρείας αυτής.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι κατά τη λήψη της απόφασης αυτής το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, έλαβε υπόψη το γεγονός ότι τα Χρεόγραφα της εταιρείας έχουν πρόωρα εξαγορασθεί/ αποπληρωθεί και δεν θα τυγχάνουν οποιαδήποτε διαπραγμάτευσης πλέον.

Σημειώνεται ότι η διαγραφή των αξιών της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017. Οι τίτλοι της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι τη διαγραφή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέες κατηγορίες Θεμιστοκλέους κατά Γ. Εισαγγελέα

«Ας είμαστε σοβαροί, υπάρχει περίπτωση ο θεμιστοκλεους, ο οποίος με αναίδεια παραβίαζε τους νομους, να ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:11

Προς Ομόνοια ο Κατσουρίδης

«ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ»
ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ  |  19:31

Νέες κατηγορίες Θεμιστοκλέους κατά Γ. Εισαγγελέα

«Αγαπητή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Εδώ η πατρίδα χάνεται και αφιερώνετε χώρο στις επικεφαλίδες για τις ενέργειες ενός ...»
Βρε τον ανόητο δηλαδή!!  |  19:16

Γ.Εισαγγελέας: Δε διαγράφουμε αδιάκριτα τροχαίες παραβιάσεις

«Γειά σου συνονόματε λεβεντιά. Και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με Υπουργό Οικονομικών την κα Χρυστάλλα. ...»
Κώστας  |  12:01

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση