ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:00
 

Πτώση παρουσίασε την Τετάρτη το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 73,82 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πτώση παρουσίασε την Τετάρτη το κυπριακό χρηματιστήριο, ύστερα από τη θετική πορεία των δύο προηγούμενων ημερών. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,65% και έκλεισε στις 73,82 μονάδες.
 
Πτώση σε ποσοστό 0,68% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 44,10 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 230.146 ευρώ.
 
Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημείωσε μόνο ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 0,34%.
 
Απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,82% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 0,38%. Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 173.770 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,33 ευρώ – πτώση 1,69%), της Ελληνικής Τράπεζας με 38.006 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,708  ευρώ – άνοδος 0,28%), της Tsokkos Hotels με 4.995 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,15 ευρώ – άνοδος 0,67%), της ΚΕΟ με 3.000 ευρώ (τιμή κλεισίματος 1,20 ευρώ – χωρίς μεταβολή) και της Amathus με 2.985 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,147 ευρώ – άνοδος 1,38%).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά και 5 πτωτικά, ενώ 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 85.
 
Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή των Ομολόγων της εταιρείας SOUTH EAST EUROPE GAMING ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΕ σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Αγορά Ομολόγων των Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ.
 
Το ΧΑΚ αναφέρει ότι η εταιρεία South East Europe Gaming Τυχερά Παιγνίδια ΑΕ έχει ως σκοπούς, σύμφωνα με το Πληροφοριακό Έγγραφο της, την πρακτόρευση παιγνίων μέσω παιγνιομηχανημάτων (VLTs) σε αμιγείς χώρους σε συνεργασία με την ανώνυμη εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο ΟΠΑΠ Α.Ε, την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων εστίασης όπως, εστιατορίων, ταχυεστιατορίων, καφέ-μπαρ, κέντρων ψυχαγωγίας κλπ. και την προμήθεια από την εκμετάλλευση αυτόματων πωλητών ροφημάτων.
 
Σύμφωνα με το ΧΑΚ, η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα πραγματοποιείται σε Eυρώ (€) και θα αρχίσει την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου της πιο πάνω εταιρείας στο Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο του ΧΑΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση