ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:28
 

Τα διεθνή χρηματιστήρια κατέγραψαν κέρδη

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax αυξήθηκε 0,99% και ο δείκτης Cac 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,65%.

ΠΗΓΗ: Reuters

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω των προσδοκιών για πιθανότητα ανακωχής στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Κέρδη παρουσίασε και η Wall Street λίγο πριν από το κλείσιμο.

Οι δείκτες Dow Jones και S&Ρ 500 σημείωναν κέρδη της τάξεως του 0,41% και του 0,28% αντιστοίχως. Νωρίτερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αναρριχήθηκε κατά 0,6% έπειτα από απώλειες 1,2% που κατέγραψε στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Το επενδυτικό κλίμα είναι αρκετά τεταμένο αυτό το καλοκαίρι, λόγω της πολιτικής εμπορικού προστατευτισμού που ασκεί η Ουάσιγκτον εις βάρος κυρίως των οικονομικών συμφερόντων της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αρνητικό ρόλο διαδραματίζει, επίσης, η οικονομική αβεβαιότητα στην Ιταλία, την υπ’ αριθμόν 3 οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά και την Τουρκία, με τη λίρα να έχει καταρρεύσει στις διεθνείς αγορές. Είναι ενδεικτικό ότι ο δείκτης Stoxx Europe 600 παρουσιάζει πτώση επί τρεις συναπτές εβδομάδες.

Χθες, η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο έδωσε ώθηση στις αγορές της Ευρώπης, αλλά οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax αυξήθηκε 0,99% και ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,65%. Στο Μιλάνο ο δείκτης Ftse Mib παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 0,27%, με τον τραπεζικό κλάδο να κλείνει με κέρδη έπειτα από απώλειες που εμφάνισε εν μέσω της συνεδρίασης. Στο Λονδίνο, ο δείκτης Ftse-100 σημείωσε κέρδη 0,43%. Το ευρώ αναρριχήθηκε στο 1,1447 δολάριο από το 1,1438 δολάριο την Παρασκευή.

Στις διεθνείς αγορές πετρελαίου κυριάρχησε η ανησυχία για μείωση της προσφοράς από το Ιράν, καθώς θα επανέλθουν οι κυρώσεις των ΗΠΑ εντός των επόμενων μηνών. Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 0,73%, στα 66,39 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent σημείωσε άνοδο άνω του 0,8% και έφθασε τα 72,45 δολάρια το βαρέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του Brent κινούνταν πτωτικά τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, λόγω φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης από την εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα, αλλά και της έκθεσης των αναδυόμενων αγορών σε μια φυγή ξένων κεφαλαίων από την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X