ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:04
 

ΧΑΚ: Limit Up για Ελληνική, κέρδη για Δήμητρα μετά την επιστροφή στο πάτωμα

Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη 2,16% κλείνοντας στις 70,91 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σημαντική άνοδο παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο, ωθούμενο από τα μεγάλα κέρδη για τους τίτλους της Ελληνικής Τράπεζας και της Δήμητρα Επενδυτική των οποίων άρθηκε η αναστολή της διαπραγμάτευσης.

Η διαπραγμάτευση των τίτλων της Ελληνικής, η οποία κατέγραψε το πρώτο Limit up (20% που αποτελεί το όριο ημερήσιας διακύμανσης) στο Χρηματιστήριο ύστερα από πολλά χρόνια, ξεκίνησε ύστερα από άρση διαπραγμάτευσης που διήρκησε για 28 μέρες, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για απόκτηση του καλού μέρους του Συνεργατισμού.

Οι μετοχές της Δήμητρα και της Logicom, τα ονόματα των οποίων συνδέονται με την συναλλαγή, ήταν εκτός πατώματος από τις 18 Ιουνίου. ΟΙ μετοχές της Δήμητρα Επενδυτική είχαν κέρδη 6,55%, ενώ αντίθετα οι τίτλοι της Logicom υποχώρησαν κατά 6,21%.

Ωθούμενες κυρίως από τα κέρδη της Ελληνικής και της Δήμητρα, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη 2,16% κλείνοντας στις 70,91 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε κέρδη 2,29%, κλείνοντας στις 42,41 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών εκτοξεύτηκε στα €755.838, εκ των οποίων οι €394.524 σε προσυμφωνημένες συναλλαγές σε τίτλους της Letpos Calypso Hotels.

Το ανοδικό κλίμα εκδηλώθηκε από την αρχή της συνεδρίας με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το επίπεδο των 70 μονάδων και να διατηρεί την πορεία του, παρά την ελαφρά κάμψη στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίας.

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Με μεγάλα κέρδη έκλεισαν οι Επενδυτικές Εταιρείες και η Κύρια Αγορά που παρουσίασαν άνοδο 6,01% και 4,87% αντίστοιχα. Αντίθετα ζημιές παρουσίασαν η Εναλλακτική Αγορά και τα Ξενοδοχεία με 0,64% και 0,17% αντίστοιχα.

Την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα προσέλκυσαν οι τίτλοι της Πανδώρα Επενδύσεις με €282.763 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,05). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €191.701 (άνοδος 20% τιμή κλεισίματος €0,73), της Leptos Calypso Hotels με €123.873 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,05) και της Logicom με €37.273 (πτώση 6,21% - τιμή κλεισίματος €1,36).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά, επτά πτωτικά και οκτώ παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 288.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση