ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:34
 

Ζημιές για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις συμπλήρωσε το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 60,48 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, συμπληρώνοντας έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 0,20% κλείνοντας στις 60,48 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε απώλειες 0,19% κλείνοντας στις 36,19 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών παρουσιάζεται μειωμένη σε σχέση με την τρέχουσα περίοδο αφού περιορίστηκε στις €84.208.

Η συνεδρία χαρακτηρίστηκε από μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, που έφερε ως αποτέλεσμα ένα μειωμένο εύρος διακύμανσης που περιορίστηκε μεταξύ 60,40 και 61,08 μονάδων στην ψηλότερη τιμή της ημέρας.

Ζημιές παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με εξαίρεση τον τομέα των Ξενoδοχείοων, που παρουσίασαν άνοδο 0,62%. Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι Επενδυτικές Εταιρείες με 1,95%, η Εναλλακτική Αγορά με 0,61% και η Κύρια Αγορά με 0,15%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €33.582 (άνοδος 2,04% - τιμή κλεισίματος €1,00). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €15.267 (πτώση 1,50% - τιμή κλεισίματος €2,62), της Ελληνικής Τράπεζας με €10.509 (άνοδος 0,29% - τιμή κλεισίματος €0,70), της Logicom με €9.520 (πτώση 0,73% - τιμή κλεισίματος €1,36) και της The Cyprus Cement Company €4.682 (άνοδος 0,88% - τιμή κλεισίματος €0,46).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά οκτώ πτωτικά και δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 93.

Το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των αξιών της εταιρείας G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd από τις 20 Φεβρουαρίου 2019 και δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη περιλαμβανομένων και των εκτός Χρηματιστηρίου συναλλαγών, καθώς και των Over The Counter (OTC) συναλλαγών.

Η απόφαση, αναφέρεται, λήφθηκε ενόψει αιτήματος που υποβλήθηκε σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς από τους κ.κ. Γιώργο, Άρη και Πέτρο Βασιλόπουλο (oι «Προτείνοντες») για απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd και αφού με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει αναγνωρισθεί στον προτείνοντα δικαίωμα άσκησης δικαιώματος εξαγοράς, οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη σχετικά με τις αξίες της εταιρείας G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd, δεν θα είναι δυνατή [Άρθρο 5 της Κανονιστικής Απόφασης αναφορικά με την εκκαθάριση και το διακανονισμό πράξεων επί άυλων αξιών του Κεντρικού Αποθετηρίου και Κεντρικού Μητρώου Αξιών, κατόπιν αποδοχής δημόσιας προσφοράς ή άσκησης δικαιώματος εξαγοράς (ΚΔΠ 96/2008)].

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X