ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:19
 

Ζημιές για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις συμπλήρωσε το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 60,48 μονάδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, συμπληρώνοντας έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 0,20% κλείνοντας στις 60,48 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε απώλειες 0,19% κλείνοντας στις 36,19 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών παρουσιάζεται μειωμένη σε σχέση με την τρέχουσα περίοδο αφού περιορίστηκε στις €84.208.

Η συνεδρία χαρακτηρίστηκε από μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, που έφερε ως αποτέλεσμα ένα μειωμένο εύρος διακύμανσης που περιορίστηκε μεταξύ 60,40 και 61,08 μονάδων στην ψηλότερη τιμή της ημέρας.

Ζημιές παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με εξαίρεση τον τομέα των Ξενoδοχείοων, που παρουσίασαν άνοδο 0,62%. Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι Επενδυτικές Εταιρείες με 1,95%, η Εναλλακτική Αγορά με 0,61% και η Κύρια Αγορά με 0,15%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €33.582 (άνοδος 2,04% - τιμή κλεισίματος €1,00). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €15.267 (πτώση 1,50% - τιμή κλεισίματος €2,62), της Ελληνικής Τράπεζας με €10.509 (άνοδος 0,29% - τιμή κλεισίματος €0,70), της Logicom με €9.520 (πτώση 0,73% - τιμή κλεισίματος €1,36) και της The Cyprus Cement Company €4.682 (άνοδος 0,88% - τιμή κλεισίματος €0,46).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά οκτώ πτωτικά και δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 93.

Το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των αξιών της εταιρείας G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd από τις 20 Φεβρουαρίου 2019 και δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη περιλαμβανομένων και των εκτός Χρηματιστηρίου συναλλαγών, καθώς και των Over The Counter (OTC) συναλλαγών.

Η απόφαση, αναφέρεται, λήφθηκε ενόψει αιτήματος που υποβλήθηκε σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς από τους κ.κ. Γιώργο, Άρη και Πέτρο Βασιλόπουλο (oι «Προτείνοντες») για απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd και αφού με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει αναγνωρισθεί στον προτείνοντα δικαίωμα άσκησης δικαιώματος εξαγοράς, οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη σχετικά με τις αξίες της εταιρείας G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd, δεν θα είναι δυνατή [Άρθρο 5 της Κανονιστικής Απόφασης αναφορικά με την εκκαθάριση και το διακανονισμό πράξεων επί άυλων αξιών του Κεντρικού Αποθετηρίου και Κεντρικού Μητρώου Αξιών, κατόπιν αποδοχής δημόσιας προσφοράς ή άσκησης δικαιώματος εξαγοράς (ΚΔΠ 96/2008)].

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €419.736

Οριακή πτώση στο ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 63,02 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώση σε ποσοστό 0,22%
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΑΓΟΡΕΣ
X