ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Microsoft: Εξαγορά της δημιουργού του Minecraft για 2,5 δις. δολ.

Προωθεί επέκταση του XBOX σε κινητές συσκευές εξαγοράζοντας τη Mojang

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε συμφωνία για εξαγορά της Mojang AB, της δημιουργού του γνωστού παιχνιδιού Minecraft έναντι του ποσού των 2,5 δις. δολαρίων κατήλθε η Microsoft Corporation (MSFT), κατασκευάστρια εταιρεία της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών XBOX, επιδιώκοντας την επέκταση της κονσόλας και στις κινητές συσκευές.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού παγκοσμίως, η Mojang θα ενταχθεί στο τμήμα για τα βιντεοπαιχνίδια. Η εξαγορά, η οποία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg και της Wall Street Journal της περασμένης εβδομάδας (http://www.geek.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=183242&show=Y), αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της χρονιάς.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία από την ανάληψη των καθηκόντων του Satya Nadella στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η εξαγορά δίνει στον Nadella την ευκαιρία να έχει υπό τον έλεγχο της τεχνολογικής εταιρείας ένα παιχνίδι, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε κονσόλες, υπολογιστές και φορητές συσκευές, που είτε κατασκευάζονται από την Microsoft είτε από αντίπαλες εταιρείες, όπως η Apple.

Ο CEO της Microsoft χαρακτήρισε το Minecraft ως «κάτι περισσότερο από ένα σπουδαίο προνομιακό παιχνίδι» λέγοντας ότι «είναι μία ανοιχτή παγκόσμια πλατφόρμα, η οποία οδηγείται από μία ζωντανή κοινότητα και για την οποία ενδιαφερόμαστε πολύ» και ότι προσφέρει νέες ευκαιρίες τόσο σε αυτή την κοινότητα όσο και στη Microsoft.

Πηγή: Bloomberg

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X