ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο ΠΑΣΥΞΕ τίμησε τον όμιλο Vestnik Kipra

Ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες ενίσχυσης των κυπρορωσικών σχέσεων

ΚΥΠΕ


Τον όμιλο Vestnik Kipra,  o οποίος διοργανώνει συνέδρια κυρίως επιχειρηματικού περιεχομένου και εκδίδει τη μοναδική ρωσόφωνη εφημερίδα στην Κύπρο, τίμησε ο ΠΑΣΥΞΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ο Όμιλος Vestnik Kipra αναγνωρίζεται από τον ΠΑΣΥΞΕ ως πρεσβευτής της φιλίας μεταξύ της ρωσόφωνης και της ελληνόφωνης κοινότητας της Κύπρου».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται «στις προσπάθειες του Ομίλου για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, καθώς και στην ουσιαστική συμβολή του στην ενδυνάμωση της ελκυστικότητας της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία κατά τα προηγούμενα χρόνια». Σημαντικός, όπως αναφέρεται, «είναι επίσης ο ρόλος που διαδραματίζει στην ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας Ρώσων επιχειρηματιών στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι «μέσα από τα συνέδρια, κυρίως επιχειρηματικού περιεχομένου, που διοργανώνει, με συμμετέχοντες από 20 διαφορετικές χώρες, ο Όμιλος οραματίζεται να καταστήσει την Κύπρο διεθνές κέντρο συνεδριακού τουρισμού».

Μας ενώνει η ιστορία, η θρησκεία και η διαχρονική συνεργασία
Η Διευθύντρια του Ομίλου Ναταλία Καρντάς ανέφερε ότι «τις δύο χώρες ενώνουν όχι μόνο η ιστορία και η θρησκεία τους, αλλά και η διαχρονική συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων τους σε όλες τις σφαίρες δραστηριότητάς τους, από την επιχειρηματική μέχρι την πολιτισμική αλλά και τον τουρισμό».

«Οι ξενοδοχειακές υποδομές αποτελούν σημαντικό κομμάτι της επικοινωνίας αυτής, καθώς οι Ρώσοι επιλέγουν τα ξενοδοχεία όχι μόνο για τις διακοπές τους, αλλά και για τις επιχειρηματικές τους συναντήσεις, τα συνέδρια και τη δικτύωσή τους σε τοπικό επίπεδο», πρόσθεσε.

Ο Όμιλος Vestnik Kipra εκδίδει τη μοναδική ρωσόφωνη εφημερίδα στην Κύπρο και παράλληλα προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες που αποτελούν εργαλεία προώθησης της σύγκλισης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Ιδιαίτερα, αναφέρεται, «μετά τις αποφάσεις του Μαρτίου 2013, ο ρόλος του υπήρξε καταλυτικός στην αποκατάσταση και διατήρηση των παραδοσιακών και στενών σχέσεων του νησιού με τη ρωσόφωνη κοινότητα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση