ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ειδική μνεία στην Ελληνική Τράπεζα ως καινοτόμο οργανισμό

Σύμφωνα με άρθρο της thinkdifferentgroup.co.uk όπου αναλύονται τραπεζικές εφαρμογές

H Ελληνική Τράπεζα συγκαταλέχθηκε και αναφέρθηκε ως «παράδειγμα προς μίμηση» ανάμεσα σε τράπεζες που πρωτοπορούν στην καινοτομία, σε άρθρο του thinkdifferentgroup.co.uk: «Bank Innovation – Why are the most innovative Banks outside the UK? Case Study:@Hellenicbank». O συγγραφέας του άρθρου κάνει λόγο για υποδειγματική απόδοση της Τράπεζας που με ένα πολύ λιτό προϋπολογισμό κατάφερε να παραδώσει ποιοτική δουλειά μέσα σε έξι μόλις μήνες.

Ειδική μνεία αποδίδεται στην καινούργια εφαρμογή που έχει λανσάρει η Τράπεζα για τη διαχείριση λογαριασμού. Ο σχεδιασμός της νέας αυτής εφαρμογής είναι πολύ καλά διαμορφωμένος με «απλές πινελιές», όπως για παράδειγμα η αναπήδηση από το ταχύμετρο (spendometer) που προειδοποιεί και αποσπά την προσοχή στα έξοδα του χειριστή. Είναι για λεπτομέρειες σαν και αυτή που πολλές εταιρείες ξεφεύγουν σε κόστος και χρόνο για να καταφέρουν να παραδώσουν ένα ολοκληρωμένο προϊόν, όμως η Ελληνική Τράπεζα έχει καταφέρει να κρατηθεί.

Χαρακτηριστικά σαν το ταχύμετρο είναι πράγματα που κανείς θα περίμενε από μεγάλους οργανισμούς, όπως η Moven και η Simple. Για μία εταιρεία όπως η Ελληνική, όμως, η παράδοση τέτοιας δυνατότητας δείχνει ότι τα πάντα είναι εφικτά αν η προσέγγιση είναι σωστή, συνεχίζει το άρθρο.

Η εμπειρία έχει ενορχηστρωθεί από την οπτική γωνία του πελάτη, εφόσον του παρέχεται η δυνατότητα να αποκρύψει/φανερώσει και να βάλει σε τάξη τους λογαριασμούς του όπως επιθυμεί. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα για τους χρήστες να επιλέξουν κάποιες πληρωμές ως τις «πιο συχνές» τους, που το σύστημα αποθηκεύει τα στοιχεία και δεν απαιτείται να ξαναμπούν κάθε φορά που προχωρά ο πελάτης με αυτές τις πληρωμές. Αυτό διατηρεί την ασφάλεια, ενώ καθιστά τη διαδικασία πληρωμής γρήγορη και απρόσκοπτη – χαρακτηριστικά που σημειώνει ο συγγραφέας ότι βρετανικές τράπεζες δεν έχουν στις εφαρμογές τους.

«Αυτό που βρίσκω πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά έχουν παραδοθεί σε λιγότερο από το ένα τέταρτο του χρόνου που η Lloyds Bank χρειάστηκε για να δημιουργήσει την τελευταία κινητή τραπεζική εφαρμογή τους και, ακόμη πιο εκπληκτικά, με λιγότερο από το 5% του κόστους!» καταλήγει το άρθρο.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση