ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Microsoft Inc. συμφώνησε να αγοράσει τη βρετανική SwiftKey

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή εναλλακτικά πληκτρολόγια στις κινητές πλατφόρμες

Η Microsoft Inc. συμφώνησε να αγοράσει τη βρετανική SwiftKey, μία νεοφυή εταιρεία εφαρμογών που είναι περισσότερο γνωστή για το ελεύθερο λογισμικό της. Κύρια δραστηριότητά της είναι να αντικαθιστά το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο για τηλέφωνα και ταμπλέτες που κατασκευάζονται από την Apple Inc και Alphabet Inc.

Η FT αναφέρει ότι η συμφωνία ήταν για περίπου  250 εκατομμύρια δολάρια, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Η SwiftKey είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εναλλακτικά πληκτρολόγια στις κινητές πλατφόρμες iOS και Android, που έχει εγκατασταθεί περίπου 300 εκατομμύρια φορές και στα δύο. Χρησιμοποιεί μηχανική-μάθηση (machine-learning) για να προβλέψει τo τέλος των προτάσεων, καθώς ο χρήστης πληκτρολογεί. Αφού, αρχικά, χρέωνε ένα μικρό ποσό για downloads, σήμερα χρηματοδοτείται μέσω in-app (μέσα στις ίδιες τις εφαρμογές) πληρωμές για λειτουργίες όπως διαφορετικά θεματικά χρώματα που να ταιριάζουν στο γούστο του πελάτη. Κάτι ίσως σημαντικότατο για την Microsoft είναι ότι δεν υποστηρίζει προς το παρόν Windows Phone ή Windows 10 πλατφόρμες της εταιρείας Redmond.

«Ήταν σαφές σε εμάς όταν τους συναντήσαμε ξανά το 2010 ότι είχαν βρει ευκαιρία να οικοδομήσουν μία απίστευτα συναρπαστική και παγκόσμια επιχείρηση που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν γρήγορα» δήλωσε ο Alex Macpherson, επικεφαλής της Octopus Ventures που εδρεύει στο Λονδίνο, η οποία προηγουμένως υποστήριζε τη SwiftKey μαζί με Accel Partners και Index Ventures. "Η είδηση ​​ότι η SwiftKey θα ενταχθεί στην οικογένεια της Microsoft είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για αυτή την καινοτόμο, νεοφυή επιχείρηση και αναδεικνύει περαιτέρω το Ηνωμένο Βασίλειο ως ακμάζον παγκόσμιο κόμβο για την επιχειρηματικότητα».

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση