ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποφεύχθηκαν οι απεργίες στα αεροδρόμια

Θετική η κατάληξη από τη σύσκεψη στο υπ. Εργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Θετικά εξελίχθηκε η συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων μεταξύ των εκπροσώπων των συντεχνιών της ΣΕΚ, της ΠΕΟ, αλλά και των τοπικών συνδικαλιστών του αεροδρομίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να καταγραφούν οι αποκλίσεις στην αρχική προσέγγιση, με απότοκο να απετραπούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της εταιρείας παροχής υπηρεσιών εδάφους του αεροδρομίου, LGS Handling Ltd.

Ο διάλογος με την Swissport είχε καθοριστεί για την 25η Ιουνίου, ενώ όπως φάνηκε σήμερα, στα μονοπάτια της 25ης Ιουνίου θα πάει και ο διάλογος με την LGS Handling Ltd επεκτείνοντας έτσι τις συνομιλίες.

"Η εταιρεία LGS Handling Ltd, επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά υπευθυνότητα και σεβόμενη το θεσμό της Υπουργού Εργασίας και τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες για επίλυση της εργατικής διαφοράς στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών, ανταποκρίθηκε θετικά στη νέα έκκληση της κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου να μην προχωρήσει άμεσα στην πιστήεφαρμογή της υφιστάμενης συλλογικής σύμβασης, δίνοντας χρόνο για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης", ανακοινώνει ίδια η εταιρεία.

Η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου νωρίτερα έκανε παρέμβαση ώστε να καταβληθούν οι μισθοί στην ολότητά τους από την εταιρεία στους εργαζομένους, έτσι ώστε να μην υπάρξουν οι κινητοποιήσεις που διαλαλούσαν.

Τέλος, η εργοδοτική πλευρά από ότι φάνηκε με τις εξελίξεις, δεν θα αποκόψει τους μισθούς στην αυριανή καταβολή.

Παραθέτονται οι ανακοινώσεις των εταιρειών:

Ανακοίνωση της LGS Handling Ltd

Η εταιρεία LGS Handling Ltd, επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά υπευθυνότητα και σεβόμενη το θεσμό της Υπουργού Εργασίας και τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες για επίλυση της εργατικής διαφοράς στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών, ανταποκρίθηκε θετικά στη νέα έκκληση της κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου να μην προχωρήσει άμεσα στην πιστή εφαρμογή της υφιστάμενης συλλογικής σύμβασης, δίνοντας χρόνο για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Η νέα παρέμβαση της Υπουργού έγινε μετά τη χθεσινή απόρριψη από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων της μεσολαβητικής πρότασης που είχε υποβάλει η κ. Αιμιλιανίδου για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης. Η LGS Handling Ltd, όπως και η συνδικαλιστική πλευρά σε ανώτατο επίπεδο, είχαν αποδεχθεί την πρόταση και ενώπιον της Υπουργού υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργείτεράστια προβλήματα όχι μόνο στην παρούσα περίπτωση άλλα και σε όλο το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων.

Ανακοίνωση της Swissport Cyprus Ltd

Η εταιρεία Swissport Cyprus Ltd επαναβεβαίωσε σήμερα ενώπιον της Υπουργού Εργασίας κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου τη δέσμευσή της να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα του ενός μηνός που καθόρισε η Υπουργός για ολοκλήρωση των διαδικασιών ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων.

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της για πλήρη τήρηση των συμφωνηθέντων, η εταιρεία εξέφρασε παράλληλα τον έντονο προβληματισμό της για τη χθεσινή απόφαση των εργαζομένων της εταιρείας LGS Handling Ltd να απορρίψουν μεσολαβητική πρόταση που είχε υποβάλει η Υπουργός Εργασίας για ανανέωση των δικών τους συλλογικών συμβάσεων.

Η εταιρεία τονίζει ότι η εξεύρεση μιας κοινά αποδεχτής λύσης προϋποθέτει την επίδειξη καλής θέλησης, διαλλακτικότητας και διάθεσης για συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές. Προϋποθέτει, επίσης, την ύπαρξη μηχανισμών και τη δέσμευση για τήρηση των συμφωνηθέντων. Η SwissportCyprus Ltd επαναλαμβάνει την ετοιμότητά της, όπως επανειλημμένα έπραξε και στο παρελθόν, να προσέλθει σε εποικοδομητικό διάλογο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό και αναμένει ότι και η συνδικαλιστική πλευρά θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με την ίδια υπευθυνότητα και καλή θέληση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση