ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καθυστερήσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω στάσης εργασίας

Το προσωπικό των εταιρειών LGS και Swissport κατέβασε ρολά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε δίωρη απεργία έχουν κατέλθει οι εργαζόμενοι στις εταιρείες LGS και Swissport στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω των εργασιακών διαφορών που υπάρχουν μεταξύ της διοίκησης των εταιρειών και των εργαζομένων. Αντίστοιχη απεργία αναμένεται αργότερα εντός της μέρας και στο αεροδρόμιο Πάφου. 

Μέχρι στιγμής, από την στάση που ξεκίνησε στις 10.20 το πρωί δεν έχουν επηρεαστεί πτήσεις στο αεροδρομίο Λάρνακας. 

Η στάση εργασίας των εργαζομένων στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών εδάφους στα αεροδρόμια, έρχεται ενώ εκκρεμεί η διαμεσολαβητική προσπάθεια της υπουργού Εργασίας Ζετας Αιμιλιανίδου αν και ακόμα δεν έγινε οποιαδήποτε συνάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα και πολύ περισσότερο δεν κηρύχθηκε αδιέξοδο στην όλη διαδικασία. Η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών έγκειται στην παραχώρηση ολόκληρης της προσαύξησης για το 2016. Μετά από παρότρυνση της υπουργού έχει ήδη παραχωρηθεί από τις διοικήσεις των εταιρειών, η μισή.

UPDATE Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι το πτητικό πρόγραμμα του Αεροδρομίου Λάρνακας πρόκειται να επηρεαστεί λόγω της ξαφνικής απεργίας του προσωπικού των εταιρειών Επίγειας Εξυπηρέτησης, σήμερα από τις 10:25 π.μ. μέχρι τις 12 μ.μ., ανακοίνωσε η Hermes Airports, διαχειριστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου. Σημειώνεται πως η εταιρεία προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια ουτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση των επιβατών. "Παρακαλούμε το επιβατικό κοινο να επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας www.hermesairports.com για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της πτήση τους".

Η στάση εργασίας ολοκληρώθηκε στις 12.15 και παρατηρείται καθυστέρηση μίας ώρας σε αριθμό πτήσεων και μικρότερης σε άλλες. Η εταιρείας παροχής υπηρεσιών, επιχείρησαν να καλύψουν το κενό από τη στάση εργασίας μέσω εποχιακών υπαλλήλων οι οποίοι δεν είναι οργανωμένοι σε συντεχίες. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσο θα προχωρήσει αντίστοιχη στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Πάφου.   

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση