ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς άμεση πώληση τα περιουσιακά της Λαϊκής

Μέχρι τον Δεκέμβριο πρέπει να ολοκληρωθεί η πώληση των περιουσιακών στοιχείων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μέχρι τον Δεκέμβριο πρέπει να έχουν πωληθεί τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Θεσμών. Η αρχή εξυγίανσης θέλει να ολοκληρώσει τη διαδικασία έως τότε, αλλά όπως είπε υπάρχουν κάποια νομικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη διαδικασία.

Στόχος είναι τα περιουσιακά στοιχεία που χρήζουν άμεσης πώλησης να πωληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και όσα απομείνουν να διατεθούν για περαιτέρω αποζημιώσεις στους καταθέτες ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου. Από την άλλη ο διαχειριστής της Λαικής Κρις Παύλου δήλωσε στη συνεδρία ότι θέλει να έχουν πωληθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Η επιτροπή Θεσμών από πλευράς της έθεσε μέχρι τον Οκτώβριο να δοθεί ένα πλάνο για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία.

Ο Γιώργος Συρίχας από την Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ότι τα εναπομείναντα στοιχεία είναι δύο κατηγοριών. Στην πρώτη κατηγορία είναι οι πρώην ανατολικές χώρες, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Ουκρανία, ενώ στη δεύτερη είναι σε Μάλτα, Ελλάδα και φυσικά το περιουσιακό μετοχικό περιουσιακό της συμμετοχής στην Τράπεζα Κύπρου.  Όσον αφορά για τη Ρουμανία ανέφερε πως έχει κλείσει συμφωνία αγοραπωλησίας και απομένει η έγκριση της εποπτικής αρχής της Ρουμανίας από τον Δεκέμβριο. Στην περίπτωση της Σερβίας αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση μέχρι το τέλος του μήνα. Για τη Ρωσία είπε ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος και είμαστε κοντά να κλείσουμε την πώληση. Παρόλα αυτά είπε ότι είναι και περιουσιακά στοιχεία που είναι υπό εξυγίανση και υπάρχουν προβλήματα για να πωληθούν. Για παράδειγμα τα περιουσιακά στοιχεία στην Μάλτα δεν μπορούν να πωληθούν διότι υπάρχει εμπόδιο με διάφορες επιπλοκές στα καθαρά περιουσιακά στοιχεία. Για την περίπτωση της Ελλάδας ανέφερε ότι θα διοριστεί σύμβουλος. Όσον αφορά την Ρουμανία, ο διαχειριστής της Λαϊκής Κρις Παύλου είπε πως πήραμε 1.1 book value και είναι ποσό που είναι καλύτερο από αυτό που περιμέναμε.

Ως αρχή εξυγίανσης η ΚΤ είπε ότι τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να διαβιβαστούν και δεν υπάρχει λόγος να κρατηθούν. «Τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να δοθούν και ότι μείνουν να πάνε σε εκκαθάριση για πώληση ή και διάθεση στους πιστωτές. Ως αρχή εξυγίανσης πρέπει να πουλήσουμε τα περιουσιακά, αλλά μπορούμε και να τα διαθέσουμε.», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση