ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η McDonald’s κερδίζει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου

Η Ολομέλεια αποφάνθηκε την 6η Ιουλίου 2016 ότι η McDonald’s είχε δίκαιο

Δελτίο Τύπου

Επρόκειτο για μια πολύχρονη νομική διαμάχη. Τα γεγονότα εν συντομία είναι τα εξής: η Future Enterprisers PTE, εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, είναι η ιδιοκτήτρια του Εμπορικού Σήματος MacCoffee στην Κλάση 30, το οποίο περιλαμβάνει την εικόνα ενός αετού και αναφέρεται σε μίγμα στιγμιαίου καφέ. 

Η McDonald’s Corporation είναι η ιδιοκτήτρια επίσης στην Κύπρο της οικογένειας σημάτων της (με το πρόθεμα «Mc»), συμπεριλαμβανομένου του σήματός της McCafe στην Κλάση 42, που αναφέρεται σε υπηρεσίες που αφορούν τη λειτουργία και παροχή προνομίων εστιατορίων και άλλων καταστημάτων που ασχολούνται με την παροχή φαγητού και ποτού παρασκευασμένων για κατανάλωση και άλλες υπηρεσίες. 

Η McDonald’s αντιτάχθηκε στη διεθνή αίτηση της εταιρείας από τη Σιγκαπούρη αμέσως μόλις αυτή δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας την 26η Φεβρουαρίου 2005, λόγω ομοιότητας που ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση. Ο Έφορος Εμπορικών Σημάτων απέρριψε την ένσταση της McDonald’s η οποία κατέθεσε προσφυγή ενώπιον ενός από τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου (Πρωτόδικο Δικαστήριο). Το Πρωτόδικο Δικαστήριο συμφώνησε με την απόφαση του Εφόρου και έτσι ασκήθηκε έφεση από τη McDonald’s ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου. Η Ολομέλεια αποφάνθηκε την 6η Ιουλίου 2016 ότι η McDonald’s είχε δίκαιο και η έφεσή της ήταν επιτυχής με έξοδα εναντίον του Εφόρου Εμπορικών Σημάτων.

Η McDonald’s εκπροσωπήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον Δρα. Χρίστο Α. Θεοδούλου, Barrister-at-Law, μαζί με την Κα Κλαίλια Θεοδούλου, Δικηγόρο, πρώην Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, από το Δικηγορικό Γραφείο Δρος Χρίστου Α. Θεοδούλου Δ.Ε.Π.Ε., Λάρνακα, Κύπρος.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση