ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΒΕ Λάρνακας: Κατάργηση του πλαφόν στο λιμάνι της Λάρνακας

Είναι η πάγια θέση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας

ΚΥΠΕ

Την πάγια θέση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας για κατάργηση του πλαφόν που αποτελεί «περιοριστική ρήτρα για τη διακίνηση φορτίων στο λιμάνι της πόλης» μετέφερε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε ανασκόπηση των μεγάλων θεμάτων της Λάρνακας με προεξάρχοντα το ενιαίο έργο Λιμανιού – Μαρίνας, της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και του υγραερίου και της 3ης και 4ης φάσης του δρόμου Λάρνακας Δεκέλειας. Επίσης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα της πλατείας Αγίου Ιωάννη, του παραλιακού πεζόδρομου της Πύλας, της επέκτασης του Νοσοκομείου της Λάρνακας, της εκβάθυνσης του αλιευτικού καταφυγίου, της διαδικασίας δήλωσης ενδιαφέροντος για τις παλιές εγκαταστάσεις Αεροδρομίου και της δημιουργίας τεχνητού υφάλου.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Όθωνας Θεοδούλου «επεσήμανε την αναγκαιότητα προώθησης των έργων της Λάρνακας» , ζήτησε από τις κρατικές υπηρεσίες «συντονισμό και επιτάχυνση των διαδικασιών» και αναφέρθηκε «στις πάγιες θέσεις του Επιμελητηρίου για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας της Λάρνακας, έργο στο οποίο απαραίτητα θα πρέπει να παραμείνουν τόσο οι εμπορικές χρήσεις, όσο και οι χρήσεις για ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων».

Ανέφερε ακόμα ότι «πάγια η θέση του ΕΒΕ Λάρνακας είναι η κατάργηση του πλαφόν, το οποίο αποτελεί περιοριστική ρήτρα για τη διακίνηση φορτίων στο Λιμάνι Λάρνακας».

Ο κ. Θεοδούλου αναφέρθηκε και στο θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου και είπε πως «οι διαδικασίες μετακίνησης πρέπει να επιταχυνθούν.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά στην εισήγηση του Προέδρου του ΕΒΕ Λάρνακας «για δημιουργία νέας βιομηχανικής περιοχής σωστά χωροθετημένης, για οχληρές χρήσεις, γεγονός που επιτρέπει ανεμπόδιστα την εγκατάσταση αρκετών σημαντικών εταιρειών με τα ανάλογα οφέλη για τη Λάρνακα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση