ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:11
 

Η μπύρα συμβάλλει στην ανάκαμψη της Ευρ. Οικονομίας

Πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά στις Βρυξέλλες, το συμπόσιο των Ευρωπαίων ζυθοποιών

Δελτίο Τύπου

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά στις Βρυξέλλες, το συμπόσιο των Ευρωπαίων ζυθοποιών με θέμα «Η Μπύρα υπηρετεί την Ευρώπη». Στην παρουσία 250 σημαντικών προσωπικοτήτων, υπουργών, πρέσβεων, ευρωβουλευτών και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών επιτροπών επισημάνθηκε η συμβολή των 7,500 Ευρωπαϊκών ζυθοποιείων τόσο στην ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής οικονομίας, όσο και στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Ζυθοποιών κ. Παύλος Φωτιάδης σημείωσε την περηφάνια της βιομηχανίας για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην Ευρωπαϊκή οικονομία. «Δημιουργούμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και ωθούμε το εμπόριο τόσο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, όσο και με τον έξω κόσμο. Με υποστηρικτικές πολιτικές οι ζυθοποιοί μπορούν να καταστούν σημαντικό εργαλείο για να γίνει η Ευρώπη πιο ανταγωνιστική και να επιτύχει μια αειφόρο ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Φωτιάδης.

Η κατανάλωση της μπύρας στην Ευρώπη έχει ξεπεράσει τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ το 2014, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάκαμψη από την κρίση που επήλθε στη βιομηχανία το 2008. Τα τελευταία στατιστικά επίσης υποδεικνύουν την άνθηση, εφόσον το 2015 σημειώθηκε περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας μπύρας της τάξης του 1% στην κατανάλωση και 1,5% στην παραγωγή. Η μπύρα σήμερα παρουσιάζει τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης ανάμεσα στα δέκα κορυφαία εξαγωγικά προϊόντα τροφίμων και ποτών της Ε.Ε. Υπολογίζεται ότι την επόμενη χρονιά, η μπύρα θα καταστεί το έκτο μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν στην κατηγορία, ανεβαίνοντας τέσσερις ολόκληρες θέσεις.

Ο κ. Φωτιάδης επεσήμανε ότι ήδη 120,000 Ευρωπαίοι εργοδοτούνται απευθείας στα Ευρωπαϊκά Ζυθοποιεία,ενώ εάν ληφθεί υπόψη ο ευρύτερος αντίκτυπος στην αγορά εργασίας, αυτός ο αριθμός φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που δημιουργούνται λόγω της βιομηχανίας. Σε σχέση με το 2008 οι εξαγωγές μπύρας σε τρίτες χώρες έχουν υπερδιπλασιαστεί, καθώς το 2015, έχουν φτάσει τα 82 εκατομμύρια εκατόλιτρα.

Μεγάλη δραστηριοποίηση παρατηρείται ακόμη στον τομέα των μικρο-ζυθοποιείων, καθώςμέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν δημιουργηθεί 588 καινούργια, που προσθέτουν στην ποιότητα και πολιτισμικότητα της ιστορικής αυτής Ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Η μπύρα έχει επιστρέψει για τα καλά

«Βιώνουμε την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ζυθοποιίας» υπογράμμισε ο κ. Φωτιάδης. Μαζί με τις μεγάλες μας παγκόσμιας εμβέλειας βιομηχανίες, τα χιλιάδες μεσαία και μικρά ζυθοποιεία ωθούν την καινοτομία, αναβαθμίζουν την ποιότητα και την ποικιλία, αλλά και κερδίζουν τις νέες γενιές. Οι Ευρωπαίοι ζυθοποιοί έχουν και σχέδιο και όραμα να ενδυναμώσουν την παρουσία τους στο παγκόσμιο στερέωμα και να διατηρήσουν τον ρόλο τους ως το σημείο αναφοράς της ζυθοβιομηχανίας παγκόσμια. Είμαι πολύ ενθαρρυμένος από τους πρωτοποριακούς τρόπους μέσω των οποίων η βιομηχανία μας αναπτύσσεται, αναζωογονείται και επανακτά τη θέση και τη θετική της επίδραση στη ζωή του κάθε Ευρωπαίου μας συμπολίτη» κατέληξε, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της ανάγκης αυτή η προσπάθεια να τύχει της σωστής στήριξης και αξιοποίησης από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X