ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συγχωνεύονται τα 18 ΣΠΙ σε μια νομική οντότητα

Αναμένεται να εγκριθεί η απόφαση σε ειδική συνέλευση στις 30 Δεκεμβρίου

Newsroom K

«Επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσω για την απόφαση της Επιτροπείας της ΣΚΤ που αφορά την σύγκληση Ειδικής Γενικής συνέλευσης στις 30/12/2016 για την έγκριση ψηφίσματος που να προνοεί την νομική συγχώνευση των 18 ΣΠΙ με την ΣΚΤ», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης σε εσωτερικό σημείωμα στο προσωπικό της τράπεζας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής στο σημείωμα:

"Η σημαντική και καθ’ όλα θετική αυτή εξέλιξη πραγματοποιείται σε μια περίοδο που είμαστε στην πιο ισχυρή μας φάση από την σύσταση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα τον Απρίλιο του 2014. Διανύσαμε πολλή δρόμο για να φτάσουμε ως εδώ απαντώντας σε πρωτοφανείς προκλήσεις και ξεπερνώντας με επιτυχία σημαντικά ορόσημα. Αυτά όλα στηρίχθηκαν στις δικές σας θυσίες και υπερβάσεις και δεν έχω παρά να σας ευχαριστήσω θερμά.

Η Νομική συγχώνευση δημιουργεί τη στέρεα και δυνατή βάση για να κινηθούμε μπροστά, να προχωρήσουμε αποφασιστικά απαλλαγμένοι από τα πολλαπλά βάρη, τις μεγάλες υποχρεώσεις και τις στρεβλώσεις που αναγκαστικά η δύσκολη κατάσταση του 2014 μας δημιούργησε. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον σημαντικά θετικών αποτελεσμάτων με δείκτη κεφαλαίων  στο 16.5% εν μέσω τεσσάρων διαδοχικών κερδοφόρων τριμήνων και την εμπιστοσύνη του κόσμου να μας τιμά με €4δις συνολική ρευστότητα. Μας τιμά επίσης η ευρεία αναγνώριση που τυγχάνει αυτή η προσπάθεια μέσα από τις εκθέσεις και αξιολογήσεις των εξωτερικών θεσμών και της διατυπωμένης θέσεις των δύο μας μετόχων οι οποίοι σημειώνουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Ο Συνεργατισμός υιοθετεί βέλτιστη δομή με βάση τις πρακτικές και άλλων σύγχρονων ευρωπαϊκών συνεργατικών ιδρυμάτων. Ενοποιούμε τις λειτουργίες του Οργανισμού και προάγουμε την διαφάνεια και την ισότητα μεταξύ του προσωπικού μας. Με αυτό τον τρόπο θα οδηγηθούμε συντεταγμένα σε καλύτερη εξυπηρέτηση για τους πελάτες μέλη μας υπηρετώντας τους στόχους και την αποστολή μας. Η νομική ενοποίηση αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη των όσων εως τώρα υλοποιήθηκαν αναφορικά με την λειτουργική συγχώνευση και την παράλληλη μεταφορά προσωπικού και μη χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων από τα ΣΠΙ στην ΣΚΤ.

Προχωρούμε έτσι λοιπόν  αποφασιστικά και στον δρόμο για την επαναφορά της ιδιοκτησίας του Συνεργατισμού σε μία εγχώρια και ευρεία βάση, μέσω της ένταξης σε οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου εντός του 2017. Στόχος μας η δημιουργία ενός οικοσυστήματος υπεύθυνης τραπεζικής που να έχει ως βασική συνιστώσα το τρίπτυχο μέλος-πελάτης-ιδιοκτήτης. Ένα τρίπτυχο συνυφασμένο με την ίδια την ύπαρξη του Συνεργατισμού, θεμελιώνοντας την διαφορετικότητα του μέσα από την Κυπριακή ιστορία και φιλοσοφία του.

Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή πως ο Συνεργατισμός δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον Κυπριακό λαό και ως τέτοιο το διαφυλάξαμε, ασκώντας όχι μόνο συνετή αλλά και προοδευτική διαχείριση αναγκαζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις να καταβάλουμε υπερπροσπάθεια. Πετύχαμε να διατηρήσουμε τα αρχικά κεφάλαια που μας ανακεφαλαιοποίησαν και αυξήσαμε τις προβλέψεις μας με επιπρόσθετο ποσό πέραν των €800εκ. Αυτό το σημαντικό περιουσιακό στοιχείο θέτουμε σήμερα σε πορεία επαναφοράς της ιδιοκτησίας τους σε ευρεία Κυπριακή μετοχική βάση. Επεξεργαζόμαστε ήδη κάποιους μηχανισμούς που θα χρειαστούν για την υλοποίηση αυτής μας της πρόθεσης.

Η απόφαση για νομική ενοποίηση εντός του 2016 αποτελεί στρατηγική επιλογή και στοχεύει στην άμεση διευθέτηση όλων των λειτουργικών εκκρεμοτήτων έτσι ώστε να σχεδιάσουμε απρόσκοπτα μαζί την νέα αναπτυξιακή πορεία του Συνεργατισμού. Σε συνεννόηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που σας εκπροσωπούν θα διαμορφώσουμε από κοινού τα θέματα που σας απασχολούν, όπως άλλωστε πάντοτε έπραττε ο Συνεργατισμός ως μέρος της φιλοσοφίας του. Τραβάμε μπροστά οδηγώντας τις εξελίξεις και προχωράμε όλοι μαζί διασφαλίζοντας το μέγεθος, το ύψος, τα δικαιώματα και το συνεχές της απασχόλησης και δημιουργώντας νέες προοπτικές.

Μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα συγχωνεύσεων και λειτουργικών κεντροποιήσεων που είδε ποτέ η Κύπρος. Προέκυψαν αναμενόμενες οργανωτικές αδυναμίες σε αυτή την πρωτοφανή αλλαγή που ζητούν λύσεις και προς αυτή την κατεύθυνση σκοπεύουμε να στελεχώσουμε με επάρκεια και πληρότητα το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων που λειτουργεί σήμερα στην Κύπρο".

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Χ. Γεωργιάδης: Περικόψαμε δαπάνες, δεν επιβάλαμε φόρους

«Η απόλυτη κοροϊδία στην απόγειό της! Οι αποκοπές μισθών και συντάξεων, αντί επιβολής φόρου, είναι πολύ ...»
Ai Em  |  10:00

Ντάισελμπλουμ: Η κυπριακή κυβέρνηση πρότεινε το αρχικό κούρεμα

«Η ιστορία με το πιστόλι δηλαδή παραμύθι ήταν ?»
LEO  |  19:41

Συλλεκτικό ημερολόγιο 2018 από την Disney

«Έχουμε κρατήσει για εσάς αντίτυπο του ημερολογίου. Μπορείτε να περάσετε να το προμηθευτείτε. Για πληροφορίες ...»
Καθημερινή  |  15:53

Συλλεκτικό ημερολόγιο 2018 από την Disney

«δυστυχώς δεν το πρόλαβα, μπορώ να το προμηθευτώ κάπου?»
αργυρώ  |  21:30

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση