ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν μειώνονται οι μισθοί λόγω ΑΤΑ

Αποδέχεται την έκκληση της Υπουργού Εργασίας η ΟΕΒ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ΟΕΒ αποδέχεται την έκκληση της Υπουργού Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου να μην εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια του 2017 οποιαδήποτε μείωση στους μισθούς των εργαζομένων λόγω του αρνητικού προσήμου της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

Πρόσθετα, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η ΟΕΒ προς την κ. Αιμιλιανίδου, ξεκαθαρίζει πως η Ομοσπονδία είναι στη διάθεση της Υπουργού για έναρξη εντατικού διαλόγου με στόχο τη συνολική ρύθμιση του ζητήματος το ταχύτερο δυνατό.

Υπογραμμίζει δε οτι, σε περίπτωση που οι προσπάθειες του διαλόγου δεν οδηγήσουν σε συμφωνία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 που έχει θέσει η Υπουργός, τότε υπογραμμίζει πως, η ΟΕΒ θα υλοποιήσει τις πρόνοιες των συλλογικών συμβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, η ΟΕΒ έχει επανειλημμένα περιγράψει τις θέσεις της για τον χαρακτήρα, τον τρόπο λειτουργίας και το περιεχόμενο του θεσμού της ΑΤΑ, με πάγια θέση της για κατάργηση αυτού του θεσμού.

Θετική και η ΣΕΚ

Η ΣΕΚ αποδέχθηκε και αυτή με τη σειρά της την πρόταση της υπουργού Εργασίας για μη εφαρμογή καθόλη τη διάρκεια του 2017 οποιασδήποτε μείωσης στους μισθούς των εργαζομένων λόγω ΑΤΑ. Σε απαντητική του επιστολή ο γ.γ. της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας, σημειώνει πως «παραμένουμε συνεπείς στην προσπάθεια για ρύθμιση της ΑΤΑ στο πλαίσιο ενός δομημένου και στοχευμένου διαλόγου έτσι ώστε να επέλθει τελική συμφωνία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017".

Εξέφρασε, παράλληλα, την προσδοκία ότι οι Εργοδότες θα επειδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα προκειμένου να επιτευχθεί συνολική διευθέτηση του ζητήματος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ευχαριστίες από την Υπουργό

H Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ για τη θετική αντιμετώπιση της πρότασής της, που αφορά τη μη εφαρμογή οποιασδήποτε μείωσης στους μισθούς των εργαζομένων λόγω Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), κατά τη διάρκεια του 2017.

Η κα Αιμιλιανίδου διαβεβαιώνει παράλληλα, ότι θα συνεχίσει εντατικά τον διάλογο για την τελική ρύθμιση της ΑΤΑ, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση