ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το FBI αποκαλύπτει τα ένοχα μυστικά της Volkswagen

Στα αυτοκίνητα VW υπήρχαν συσκευές που παραποιούσαν στοιχεία για εκπομπές καυσαερίων

Kathimerini.gr

Η διοίκηση της Volkswagen γνώριζε ότι η εταιρεία εγκαθιστούσε στα αυτοκίνητά της συσκευές που παραποιούσαν τα στοιχεία για τις εκπομπές καυσαερίων και επέλεξε να μην ενημερώσει τις αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI).

Την ίδια στιγμή βρετανικό δικηγορικό γραφείο κατέθεσε ομαδική αγωγή κατά της VW, επιδιώκοντας την αποζημίωση των πελατών της, που είχαν αγοράσει αυτοκίνητο της VW, με χιλιάδες λίρες στερλίνες.

Την Κυριακή οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον Γερμανό Ολιβερ Σμιντ, γενικό διευθυντή του τμήματος συμμόρφωσης της VW με περιβαλλοντικούς και μηχανολογικούς κανονισμούς στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσε το FBI κατά της Volkswagen, στα τέλη Ιουλίου του 2015, ο κ. Σμιντ μαζί με άλλους συναδέλφους του είχαν ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο της VW σχετικά με την «ύπαρξη, τον σκοπό και τα χαρακτηριστικά» συσκευής που περιόριζε τεχνηέντως τις εκπομπές αέριων ρύπων από τα αυτοκίνητα της εταιρείας. Συνεπώς, κατά το FBI η διοίκηση της VW επέλεξε να μην αποκαλύψει την απάτη στις αμερικανικές αρχές.

Η αμερικανική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο στις 19 Σεπτεμβρίου 2015 και επί αρκετές εβδομάδες η VW αρνούνταν ότι είχε εγκαταστήσει την επίμαχη συσκευή στα αυτοκίνητά της, ενώ εν συνεχεία είχε υποστηρίξει πως η διοίκηση δεν γνώριζε την απάτη, για να παραδεχθεί στο τέλος ότι εγκαθιστούσε σε ορισμένα αυτοκίνητά της με κινητήρες ντίζελ συσκευές που εμφάνιζαν τεχνητά μειωμένο επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση