ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το FBI αποκαλύπτει τα ένοχα μυστικά της Volkswagen

Στα αυτοκίνητα VW υπήρχαν συσκευές που παραποιούσαν στοιχεία για εκπομπές καυσαερίων

Newsroom Κ, Αθήνα

Η διοίκηση της Volkswagen γνώριζε ότι η εταιρεία εγκαθιστούσε στα αυτοκίνητά της συσκευές που παραποιούσαν τα στοιχεία για τις εκπομπές καυσαερίων και επέλεξε να μην ενημερώσει τις αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI).

Την ίδια στιγμή βρετανικό δικηγορικό γραφείο κατέθεσε ομαδική αγωγή κατά της VW, επιδιώκοντας την αποζημίωση των πελατών της, που είχαν αγοράσει αυτοκίνητο της VW, με χιλιάδες λίρες στερλίνες.

Την Κυριακή οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον Γερμανό Ολιβερ Σμιντ, γενικό διευθυντή του τμήματος συμμόρφωσης της VW με περιβαλλοντικούς και μηχανολογικούς κανονισμούς στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσε το FBI κατά της Volkswagen, στα τέλη Ιουλίου του 2015, ο κ. Σμιντ μαζί με άλλους συναδέλφους του είχαν ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο της VW σχετικά με την «ύπαρξη, τον σκοπό και τα χαρακτηριστικά» συσκευής που περιόριζε τεχνηέντως τις εκπομπές αέριων ρύπων από τα αυτοκίνητα της εταιρείας. Συνεπώς, κατά το FBI η διοίκηση της VW επέλεξε να μην αποκαλύψει την απάτη στις αμερικανικές αρχές.

Η αμερικανική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο στις 19 Σεπτεμβρίου 2015 και επί αρκετές εβδομάδες η VW αρνούνταν ότι είχε εγκαταστήσει την επίμαχη συσκευή στα αυτοκίνητά της, ενώ εν συνεχεία είχε υποστηρίξει πως η διοίκηση δεν γνώριζε την απάτη, για να παραδεχθεί στο τέλος ότι εγκαθιστούσε σε ορισμένα αυτοκίνητά της με κινητήρες ντίζελ συσκευές που εμφάνιζαν τεχνητά μειωμένο επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Η αινιγματική Μελάνια Τραμπ είναι η νέα Νταϊάνα;

«Πιστευω οτι ο Προεδρος ΤΡΑΜΠ ειναι ανθρωπος ειλικρινης, δεν κρυβεται πισω απο πολιτικες ρητορειες, ειναι ...»
Στελιος Χριστοδουλιδης  |  15:09

Η αινιγματική Μελάνια Τραμπ είναι η νέα Νταϊάνα;

«Πιστευω οτι η Μελανια Τραμπ με την βοηθεια ειδικων θα εξελιχθει σε προτυπο Πρωτης Κυριας γιατι εχει ...»
Στελιος Χριστοδουλιδης  |  14:56

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση