ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυξηση 0.1% σημείωσε ο ΕνΔΤΚ το Δεκέμβριο

Για την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2016 μειώθηκε κατά 1.2% σε σχέση με το 2015

Newsroom K

Ο εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το Δεκέμβριο του 2016 αυξήθηκε κατά 0.1% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2015, ενώ για την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2016 σημείωσε μείωση 1.2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Εντούτοις, ο ΕνΔΤΚ για το Δεκέμβριο του 2016 σε σχέση με το Νοέμβριου του ίδιου έτους, παρουσίασε αύξηση 0.3%.

Συγκριτικά με το Δεκέμβριο του 2015 η κατηγορία με τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή ήταν η Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (1.8%) ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασε η κατηγορία Μεταφορές (-1.9%).

Σε σχέση με το Νοέμβριο του 2016, αύξηση σημειώθηκε στην κατηγορία Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (1.6%) ενώ μείωση παρατηρήθηκε στα Αλκοολούχα ποτά και καπνός (-2.7%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περισνή περίοδο, οι μεγαλύτερες αρνητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στις εξής κατηγορίες: Μεταφορές (-7.5%) και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (-6.6%). Επιπρόσθετα, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Υγεία (1.1%).

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η αινιγματική Μελάνια Τραμπ είναι η νέα Νταϊάνα;

«Πιστευω οτι ο Προεδρος ΤΡΑΜΠ ειναι ανθρωπος ειλικρινης, δεν κρυβεται πισω απο πολιτικες ρητορειες, ειναι ...»
Στελιος Χριστοδουλιδης  |  15:09

Η αινιγματική Μελάνια Τραμπ είναι η νέα Νταϊάνα;

«Πιστευω οτι η Μελανια Τραμπ με την βοηθεια ειδικων θα εξελιχθει σε προτυπο Πρωτης Κυριας γιατι εχει ...»
Στελιος Χριστοδουλιδης  |  14:56

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση