ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναμένει απαντήσεις η ΕΤΥΚ από την Ελληνική

Εξουσιοδοτήθηκε το συμβούλιο της Ένωσης να χειρίζεται το θέμα των 160 υπαλλήλων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, σχετικά με το θέμα της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των τραπεζουπαλλήλων της Ελληνικής Τράπεζας, μετά την απόφαση να προχωρήσει στη συμφωνία με την APS και να απορροφηθούν στην τρίτη εταιρεία 160 υπάλληλοι από το δυναμικό της.

Μιλώντας στην «Κ» ο γενικός γραμματέας της ΕΤΥΚ Χρίστος Παναγίδης, ανέφερε πως ο σκοπός της συνέλευσης ήταν να ενημερωθούν τα μέλη της ΕΤΥΚ για την παρούσα κατάσταση και να ακουστούν οι ανησυχίες τους, διότι όπως σημείωσε, ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις στα ερωτήματα που υπέβαλε η ΕΤΥΚ στην ηγεσία της Ελληνικής.

Υπογράμμισε πως, «τα ερωτήματα ήταν γνωστά σε όλα τα μέλη, ενώ το γεγονός πως δεν μας έχουν απαντήσει ακόμα στις ερωτήσεις, δημιουργεί ακόμα περισσότερη ανησυχία. Σήμερα υπήρξε μεγάλος προβληματισμός πάνω σε αυτή τη βάση, δηλαδή που δεν έχουν απαντήσει ακόμα στα ερωτήματά μας».

Ο κ. Παναγίδης υπογράμμισε δε πως, «οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των υπαλλήλων μπορούν να κατοχυρωθούν μόνο από μία γραπτή συμφωνία της ΕΤΥΚ μαζί με τους εμπλεκόμενους και οτιδήποτε προφορικό, ή βεβαίωση, ή επιστολή, δεν κατοχυρώνει με οποιοδήποτε τρόπο κανένα υπάλληλο».

«Ο στόχος ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος, από εκεί και πέρα ζητήσαμε εξουσιοδότηση με μυστική ψηφοφορία από τους συναδέλφους, όπου τελικώς ήταν και ομόφωνη, για να συνεχίσει το συμβούλιο της ΕΤΥΚ να χειρίζεται το θέμα, και αν κρίνει αναγκαίο να χρησιμοποιήσει όλα τα μέτρα που έχει στην διάθεσή του, μη αποκλειόμενης της απεργίας», κατέληξε.

Καθησυχάζει η Ελληνική

Αναφορικά με το θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων των 160 υπαλλήλων, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Ασφαλειών Φοίβος Στασόπουλος, που εκτελεί χρέη Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, ξεκαθάρισε στην Κυριακάτικη έκδοση της «Κ» πως για όσο καιρό θα βρίσκονται οι υπάλληλοι στη νέα εταιρεία, θα έχουν τα ίδια δικαιώματα, ωφελήματα και μισθό. Συγκεκριμένα είπε:

«Στους υπαλλήλους δεν δώσαμε μόνο αυτά που είμαστε νομικά υποχρεωμένοι, αλλά και πολλά περισσότερα, όπως το δικαίωμα επαναφοράς στην Τράπεζα, στη θέση που κατείχαν προηγουμένως εάν το θελήσουν. Για όσο καιρό θα βρίσκονται στη νέα εταιρεία θα έχουν τα ίδια δικαιώματα, ωφελήματα, μισθούς, χαμηλότοκα δάνεια που δικαιούται ο τραπεζοϋπάλληλος, τα ταμεία προνοίας. Οτιδήποτε γίνει θα είναι γραπτώς και όχι με απλές υποσχέσεις της Τράπεζας. Οι εργαζόμενοι θα είναι πλήρως διασφαλισμένοι και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, διότι είναι και προς το δικό μας το συμφέρον. Μην ξεχνάμε ότι θα είναι τα ίδια πρόσωπα που αναμένουμε να μας φέρουν θετικά αποτελέσματα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση