ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι μέτοχοι που έχουν άνω του 3% μερίδιο στην Τρ. Κύπρου

Οι μέτοχοι οι οποίοι ανακοινώνει η Τράπεζα είναι οι υφιστάμενοι και όχι οι νέοι

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σε ανακοίνωση επιπλέον ενός μετόχου που κατέχει ποσοστό άνω του 3% στην Τράπεζα Κύπρου προχώρησε σήμερα η Τράπεζα, μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Οι μέτοχοι συμπληρώνουν το έντυπο Standard form for notification of major holdings by Shareholders και σκοπός τους είναι η εκπλήρωση της υποχρέωσης που έχουν, αυτή της δήλωσης του ποσοστού τους όταν ξεπερνά τα όρια των 3%, για κάθε ποσοστιαία μονάδα προς τα πάνω ή και προς τα κάτω. 

Ο μεγαλομέτοχος που προστέθηκε στην ανακοίνωση της είναι η TD Asset Management S.A., η οποία κατέχει το 5,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου. Την Τρίτη, ανακοίνωσε πως άλλοι τέσσερις είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας. Συγκεκριμένα είναι η εταιρεία Lamesa Holding S.A. (an affiliate of Renova Group) που κατέχει το 9.9% ως ποσοστό του μετοχικού της κεφαλαίου, η Cyprus Popular Bank Public Co Ltd κατέχει το 9.6%, η EBRD το 5%, καθώς επίσης η Osome Investments Limited το 3.3%.

Άλλαξε το όριο

Αξίζει να αναφερθεί πως το όριο στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ήταν στο 5%. Με την είσοδο όμως της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο LSE, το όριο αυτό έγινε στο 3%, ενώ οι μέτοχοι οι οποίοι ανακοινώνει η Τράπεζα υπογραμμίζετια πως είναι οι υφιστάμενοι και όχι οι νέοι.

Από τις 19 Ιανουαρίου όπου και η μετοχή της Τρ. Κύπρου εντάχτηκε για πρώτη φορά στο LSE, όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι με ποσοστό πάνω από 3%, έχουν υποχρέωση να δηλώσουν το ποσοστό τους για πρώτη φορά στο LSE.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση