ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Λάρνακα στη Σουηδία μέσω καμπάνιας προβολής

Ενέργειες για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θέματα που αφορούν κυρίως την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των νέων Μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Όσον αφορά την προβολή της Λάρνακας, οι δράσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς μέσω της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης για το έτος, με μια σειρά στοχευμένων ενεργειών διαδικτιακού μάρκετινγκ, φιλοξενίας δημοσιογράφων, συμμετοχή στις κυριότερες εκθέσεις εξωτερικού κ.α. Στη συνεδρία συζητήθηκε επίσης η υλοποίηση μιας εκτεταμένης καμπάνιας προβολής στη Σουηδία σε συνεργασία με εταιρεία της Λάρνακας η οποία δραστηριοποιείται και είναι ήδη εδραιωμένη στην εν λόγω αγορά.

Συζητήθηκαν δύο σοβαρά θέματα που απασχολούν την Εταιρεία, που αφορούν την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας των θαλασσίων νερών καθώς επίσης και το πρόβλημα της οπτικής ρύπανσης στην πόλη και στις τουριστικές περιοχές.

Λύση στο πρώτο θέμα, η οποία παρουσιάστηκε από την εταιρεία Meydan Solutions Ltd που εδρεύει στη Λάρνακα, αποτελεί η εφαρμογή μιας καινοτόμου οικολογικής μεθόδου για καθαρισμό των θαλασσίων νερών από οργανική ύλη και μικροβιολογικό φορτίο.

Όσον αφορά το διαχρονικό πρόβλημα της καταπολέμησης της ταμπελορύπανσης, που είναι αναμφίβολα ένας από τους κυριότερους παράγοντες πρόκλησης οπτικής ρύπανσης, ετοιμάστηκε πρόταση για ομοιόμορφη παρουσίαση πινακίδων επί των κτιρίων σε δύο πιλοτικές περιοχές.

Τα σχέδια θα μελετηθούν από ειδική επιτροπή άμεσα ενώ η ΕΤΑΠ Λάρνακας ευελπιστεί ότι θα τεθούν σε εφαρμογή εντός του τρέχοντος έτους σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές.

Τα νέα Μέλη του Δ.Σ. της ΕΤΑΠ Λάρνακας (εκπροσώποι Τοπικών Αρχών) κ.κ. Αντρέας Βύρας-Δήμαρχος Λάρνακας, Σοφοκλής Σοφοκλέους-Δήμαρχος Λευκάρων και Νεόφυτος Φακοντής-Πρόεδρος Κ.Σ. Βορόκληνης, αναφέρθηκαν στις κυριότερες δράσεις που προτίθεται έκαστος Δήμαρχος/Πρόεδρος Κ.Σ. να προβεί σε σχέση με τον τουρισμό. Θετικό κρίνεται το γεγονός ότι υπάρχει αποφασιστικότητα από πλευράς Τοπικών Αρχών να βελτιώσουν την εικόνα της περιοχής τους.

Στα πλαίσια της συνεδρίας επιδόθηκε αναμνηστικό στα αποχωρούντα Μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Άλκη Μάρο και Σάββα Ξενοφώντος και ο Πρόεδρος κ. Ντίνος Λευκαρίτης τους ευχαρίστησε για τη ενεργό συμμετοχή και την προσφορά τους στα τουριστικά δρώμενα της Περιφέρειας Λάρνακας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση