ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Toyota δέχεται πιέσεις από Τραμπ

Προειδοποίηση Τραμπ προς Toyota για παραγωγή περισσότερων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Kathimerini.gr

Η Toyota δέχεται πιέσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να προχωρήσει στην παραγωγή περισσότερων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Χθες η εταιρεία προειδοποίησε ότι η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την επικείμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. ενέχει σημαντικούς κίνδυνους για την ιαπωνική εταιρεία. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ιαπωνικής εταιρείας Τετσούγια Οτάκε, «στην παρούσα φάση είναι πολύ δύσκολο να αποτιμήσουμε την επίπτωση που θα έχει στην εταιρεία η προεδρία Τραμπ.

Αντιμετωπίζουμε την εμπορική πολιτική του νέου προέδρου των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το παγκόσμιο εμπόριο ως οικονομικό κίνδυνο». Οι προοπτικές της εταιρείας επιδεινώνονται, αφότου ο κ. Τραμπ απείλησε ότι θα επιβάλει πρόστιμα στην Toyota εάν προχωρήσει το σχέδιό της για τη δημιουργία νέου εργοστασίου στο Μεξικό.

Η εταιρεία υποσχέθηκε να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ τα επόμενα πέντε χρόνια και να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της στην πόλη Πρίνστον στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Σε συνάντησή τους ο πρόεδρος της Toyota Ακιο Τογιότα και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία θα φτιάξει περισσότερα οχήματα στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, 97 τεχνολογικές αμερικανικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Apple, η Facebook και η Microsoft, κατέθεσαν εξώδικο με το οποίο δηλώνουν ότι το διάταγμα του κ. Τραμπ που απαγορεύει στους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών να εισέλθουν εντός των ΗΠΑ, θα προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στις εταιρείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση