ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

W. Hoyer: Η ΕΤΕπ θα εντείνει τη δραστηριότητά της στο νησί

Έπεσαν οι υπογραφές για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία Ενημέρωση 13:00

Η οικονομία της Κύπρου έχει κάνει μεγάλη πρόοδο αλλά χρειάζονται ακόμα αρκετά να γίνουν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση σtο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Χόγιερ διαβεβαίωσε για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Τράπεζας και ότι η ΕΤΕπ θα εντείνει τη δραστηριότητά της στο νησί.

Οπως είπε, είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με τον οποίο συνομίλησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΕ και στην Κύπρο και “γιόρτασαν” όπως είπε, "το κλείσιμο των περσινών βιβλίων".

Ανέφερε ότι η ΕΤΕπ είναι πιο δραστήρια στην Κύπρο παρά ποτέ, και έχει ξεπεράσει το στόχο κατά 30 εκ. φθάνοντας τα 230 εκ. Ευρώ, σημειώνοντας ότι ήταν πολύ καλός χρόνος και ότι πραγματοποιείται στην Κύπρο μεγάλο πρόγραμμα στα πλαίσια του Επενδυτικού Προγράμματος για την Ευρώπη, γνωστό επίσης ως σχέδιο Γιούνκερ, καθιστώντας την μια από τις 28 χώρες όπου το πρόγραμμα είναι σε ενεργεία.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της κυπριακής οικονομίας, είπε ότι σίγουρα τα ποσοστά της ανεργίας παραμένουν πολύ ψηλά αλλά είναι προφανές ότι ανακάμπτει καλά.

Η Κύπρος, είπε, έχει κάνει τεράστια πρόοδο και αυτό οφείλεται στην αποφασιστικότητα και κουράγιο των Κυπρίων, οι οποίοι πέρασαν πολλά δεινά τα τελευταία χρόνια αλλά οι κόποι τους αποφέρουν καρπούς.

Από αυτή την άποψη, πρόσθεσε, είναι ικανοποιημένος, αλλά από την άλλη, υπάρχουν ακόμη αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν και είμαστε έτοιμοι να τα κάνουμε.

Διαβεβαίωσε ότι η ΕΤΕπ, από την πρώτη στιγμή που η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ, πέρασε από την οικονομική κρίση, έμεινε κατά τη διάρκεια της κρίσης, θα “μείνει και μετά την κρίση και θα συνεχίσει να εντείνει την δραστηριότητά της”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. W. Hoyer

Νωρίτερα ο κ. Hoyer μετέβη στο Προεδρικό όπου συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Hoyer δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίον έχει συχνή ανταλλαγή απόψεων, συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΕ και στην Κύπρο.

Ψηλό το ποσοστό της ανεργίας ανέφερε ο Hoyer

Πρόσθεσε ότι «δραστηριοποιούμαστε στην Κύπρο πιο πολύ παρά ποτέ, έχουμε ξεπεράσει τον στόχο των 30 εκ ευρώ, από 200 σε 230. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά».
Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της κυπριακής οικονομίας είπε ότι το ποσοστό της ανεργίας εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό, επισημαίνοντας όμως ότι η κατάσταση της οικονομίας αποκαθίσταται.
Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος έχει κάνει τεράστια πρόοδο και αυτό οφείλεται στην αποφασιστικότητα και το κουράγιο του κυπριακού λαού».
Είπε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα συνεχίσει να βρίσκεται στην Κύπρο και να αυξάνει τη δραστηριότητα της.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση