ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

22η Σύνοδος Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων

Στη σύνοδο παρευρέθει και ο Υπουργός Παιδείας μαζί με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ

Δελτίο Τύπου

Στην παρουσία του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή και της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ άρχισαν οι εργασίες της 22ης Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, στην αίθουσα “Ωμέγα” του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η παρουσία του υπουργού και της ειδικής αντιπροσώπου έγινε μετά από πρόσκληση του Προεδρείου της Συνόδου. 

Ο υπουργός Κώστας Καδής, απευθυνόμενος στους επικεφαλής της κυπριακής ακαδημαϊκής κοινότητας, αναφέρθηκε «στον κοινό στρατηγικό στόχο να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης των τίτλων σπουδών με τη Ρωσία.

Πολύ σύντομα, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί ανάλογη αποστολή στην Κίνα ενώ θα ακολουθήσουν μια σειρά από άλλες χώρες.

Απευθυνόμενος στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ο υπουργός Κώστας Καδής ζήτησε να αξιοποιηθούν από κοινού οι προοπτικές που διανοίγονται: «σας καλώ σε ακόμη στενότερη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ούτως ώστε να στείλουμε καθαρό το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν δεχόμαστε γκρίζες περιοχές σε θέματα ποιότητας».

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο υπουργός. «Είναι ο μόνος τρόπος να εξέλθει η Κύπρος από τα στενά γεωγραφικά της όρια, να συναντήσει τον κόσμο και να συμμετέχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι της εκπαίδευσης και της έρευνας» είπε ο Πρόεδρος των Πρυτάνεων. Ο Καθηγητής Γουλιάμος αναφέρθηκε στην ανάγκη «να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, η αριστεία και η υψηλή ποιότητα. H εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργεί με σημαία ευκαιρίας, σε τιμή ευκαιρίας. Μια τέτοια λειτουργία αποβαίνει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ζημιογόνα, γι` αυτό και δεν οδηγεί την Κύπρο σε πολλαπλασιαστικής ισχύος οφέλη. Χρειάζεται επομένως εκκόλαψη και εμπέδωση πολιτικών υψηλής ποιότητας και αριστείας ώστε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της ανώτατης εκπαίδευσης εντός και εκτός Ευρώπης».

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία της με τον Πρόεδρο της Συνόδου των Πρυτάνεων Καθηγητή Κώστα Γουλιάμο. Κοινός στόχος τους, να συμβάλει η εκπαίδευση στην ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται αυτή την περίοδο για την επίλυση του Κυπριακού.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση