ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΕΡΗΕΤ:Η Cyta μπορεί να χαμηλώσει τις τιμές αν μειώσει τις χονδρικές

Η λιανική τιμή που προσφέρει η Cyta δεν διέπεται από ρύθμιση, είπε ο ρυθμιστής

ΚΥΠΕ

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta) μπορεί να χαμηλώσει τις τιμές λιανικής πώλησης μόνον εφόσον χαμηλώσει και τη χονδρική τιμή που πωλεί σε άλλους τηλεπικοινωνιακούς πάροχους, δήλωσε ο Ρυθμιστής Ηλεκτρονικών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) Γιώργος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης παρουσίασε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, τον προϋπολογισμό του ΓΕΡΕΗΤ για το 2017.

Όπως είπε, η λιανική τιμή που προσφέρει η Cyta δεν διέπεται από ρύθμιση. «Η μόνη επιπρόσθετη ρύθμιση που έχει η CytΑ, αλλά δεν επηρεάζει την (λιανική) τιμή, είναι ότι θα πρέπει να δώσει πρόσβαση στους ιδεατούς πάροχους MVNO (Mobile Virutal Network Operators).

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, η τιμή που πρέπει να πωλεί η Cyta δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από την τιμή που πωλεί στη χονδρική.

Οι τιμές χονδρικής που ορίζουμε, πρόσθεσε, είναι η μέγιστη, που σημαίνει ότι αν η Cyta θέλει να πωλήσει χαμηλά (στη λιανική) πρέπει να χαμηλώσει και τη χονδρική τιμή.

Αναφορικά με την σταθερή τηλεφωνία της Cyta, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως από τις αρχές του 2016 δεν υπέχει ρύθμιση για το πάγιο στη σταθερή τηλεφωνία.

Με βάση το κείμενο του προϋπολογισμού για το 2017, οι δαπάνες του ΓΕΡΗΕΤ εκτιμώνται στα €4,51 εκατ., με τα έσοδα να αποτιμώνται στα €3,45 εκατ. Το έλλειμμα των €1,06 εκατ, καλύπτεται από το πλεόνασμα €1,6 εκατ. που ο ΓΕΡΗΕΤ παρουσίαζε στο τέλος του 2016. Έτσι το πλεόνασμα του οργανισμού για το 2017 αποτιμάται στα €0,54 εκατ. υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί κατά 100% ο προϋπολογισμός του 2017.

Όπως εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης, ο προϋπολογισμός του ΓΕΡΗΕΤ δεν επιβαρύνει το φορολογούμενο ούτε ένα σεντ διότι όλα τα έξοδά μας κατανέμονται στους εποπτευόμενους βάσει των μεριδίων αγοράς.

Τα πρόστιμα δεν θεωρούνται έσοδα του προϋπολογισμού, αφού κατατίθενται στο πάγιο ταμείο της Δημοκρατίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X