ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν θέλουν οι αγρότες να μπει ο Συνεργατισμός στο ΧΑΚ

Εναντιώθηκαν οι αγρότες, με κινητοποίηση έξω από την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ζήτημα της απόφασης για αποξένωση του εμπορικού τομέα του Συνεργατισμού και οι τυχόν επιπτώσεις που θα προκληθούν στον αγροτικό κόσμο, ώθησε τους αγρότες να συγκεντρωθούν απο έξω από την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα για να διαμαρτυρηθούν.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες εναντιώνονται στην επικείμενη αλλαγή του Συνεργατισμού, στο να γυρίσει σελίδα, καθώς έχουν ετοιμάσει και έκθεση στην οποία αναγράφεται ότι μπορεί ο Συνεργατισμός να εξυπηρετεί τον αγροτικό κόσμο όπως είχαν συνηθίσει τα πρότερα χρόνια, την οποία και θα παραδώσουν στην ΣΚΤ.

Σημειώνεται πως η αποξένωση του εμπορικού τομέα είναι μνημονιακή δέσμευση η οποία έπρεπε να γίνει μετά τη στήριξη του Συνεργατισμού από το κράτος. Ο Συνεργατισμός βρίσκεται κατά 99% κάτω από κρατικό έλεγχο, δηλαδή το κράτος είναι ο μεγάλος μέτοχος του Συνεργατισμού και ο φορολογούμενος κύπριος πολίτης έδωσε συνολικά 1.75 δισ. ευρώ για τη στήριξη του.

Οι αγρότες έπειτα από τη διαμαρτυρία στη Συνεργατική Κεντρική, θα κινηθούν προς το ΡΙΚ.

Ο Συνεργατισμός έχει όραμα για ανάπτυξη και μια χρονιά - που όπως έχει δηλώσει και ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης – σταθμό για την ιστορία του Συνεργατισμού με την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Πρόσθετα, έχει αναφερθεί πως ένας από τους στόχους του είναι να δοθούν στο προσωπικό μετοχές, δημιουργώντας μια βάση για προοπτική και συμμετοχικότητα. Ταυτόχρονα επιδιώκει με τη νέα σύνθεση του να ολοκληρώσει την νομική ενοποίηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση