ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΕΑ

Δύο νέες εταιρίες ελληνικών συμφερόντων επέλεξαν τη Νεοεισερχόμενων Επιχειρήσεων Αγορά

Η Νεοεισερχόμενων Επιχειρήσεων Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κερδίζει την εμπιστοσύνη επιχειρήσεων και επενδυτών, με την ελληνική αγορά –και συγκεκριμένα επιχειρήσεις από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα-  να αποτελούν έναν αναπάντεχο τροφοδότη νέων εισηγμένων εταιρειών.

Ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις πληροφορικής και παροχής υπηρεσιών χρησιμοποιούν το κυπριακό χρηματιστήριο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές, έχοντας παράλληλα το διαβατήριο αξιοπιστίας εταιρείας εισηγμένης σε ευρωπαϊκή χρηματαγορά.

«Το κυπριακό χρηματιστήριο προσφέρει ένα φθηνό εργαλείο εισόδου στις αγορές», εξηγεί στην «Κ» πρόεδρος της βορειοελλαδικής Capital Markets Experts, Βασίλειος Μάργαρης, σύμβουλος  εισαγωγής στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ.
Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΑΙΧΜΗ Α.Ε. Συμβούλων Επενδύσεων, μιας εταιρίας με έδρα την Κομοτηνή και δραστηριότητες σε Βουλγαρία, Σκόπια και Ρουμανία. Στις εν λόγω χώρες θα ιδρυθούν αντίστοιχες θυγατρικές.
Μετά την εισαγωγή στη ΝΕΑ θα ακολουθήσει η ίδρυση και κυπριακής θυγατρικής, στοχεύοντας στην εσωτερική αγορά. Η καινοτομία της ΑΙΧΜΗ είναι ότι ειδικεύεται στην αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων για λογαριασμό δήμων και οργανισμών δημοσίου συμφέροντος.

«Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή η επέκταση σε διεθνείς αγορές», εξηγεί στην «Κ» ο πρόεδρος της ΑΙΧΜΗ, Αλέξανδρος Παπαγιωτίδης. «Υπάρχει ανάγκη παροχής τεχνογνωσίας στην υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων. Στη Βουλγαρία έχουμε πελάτες 15 δήμους, στη Ρουμανία συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία, ενώ στα Σκόπια στο πελατολογίο μας είναι δήμοι και το πανεπιστήμιο».

Ο ελληνικός και αγγλικός κωδικός των μετοχών είναι ΕΧΜΙ/ EHMI αντίστοιχα, το δε ISIN Code τους είναι CY0102430218.
Την ίδια ημέρα που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΑΙΧΜΗ, τη Μεγάλη Τρίτη, 10 Απριλίου, κατατέθηκε στο ΧΑΚ η αίτηση εισαγωγής στη Ν.Ε.Α. των μετοχών της κυπριακής εταιρίας πληροφορικής Kerverus Holding IT (Cyprus) Ltd. η οποία  σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση ύψους 100.000 ευρώ.

Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται στενά, με την ΑΙΧΜΗ να έχει αναλάβει την αποκλειστική προώθηση των προϊόντων της Kerverus στα Βαλκάνια.  

Η Kerverus
Η Kerverus Holding IT  αποτελεί φυσική συνέχεια της αγγλικής Kerverus Ltd  , μιας εταιρείας ελληνικών συμφερόντων και συγκεκριμένα με παρουσία στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιχείρηση ανάπτυξης εφαρμογών πληροφορικής στον τομέα του γονικού ελέγχου και ασφαλής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Η Kerverus Holding IT  είναι κάτοχος παγκόσμιας ευρεσιτεχνίας λογισμικού γονικής εποπτείας υπό την επωνυμία Kerverus (www.kerverus.com) και έχει χρήστες σε 93 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Η εταιρεία προσπαθεί να εισέλθει στην παγκόσμια αγορά λογισμικού, με μια σειρά από νέα προϊόντα, τα οποία αναπτύσσει με συνεργάτιδα εταιρία στην Ινδία. Το Kerverus έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών λογισμικού, ιδιαίτερα όσων εξειδικεύονται σε προϊόντα antivirus.

«Ξεκινήσαμε ως πρόγραμμα γονικού ελέγχου, μια δωρεάν υπηρεσία, για σχολεία και οικιακή χρήση, την οποία εξελίξαμε και κάναμε προϊόν», τονίζει στην «Κ» ο πρόεδρος της Kerverus Holding IΤ, Χρήστος Καλιπτσίδης.  Η εταιρία έχει αναπτύξει ήδη δύο επαγγελματικές εφαρμογές.

Το αρχικό προϊόν, το Kerverus, εξασφαλίζει στους γονείς όλη την απαραίτητη γνώση που χρειάζονται για να προστατέψουν τα παιδιά τους.  Το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι ότι αποτελείται από δύο μέρη λειτουργίας το ebsite και το software τα οποία συνεργάζονται άψογα προσφέροντας ασφάλεια και ενημέρωση.

Εξασφαλίζει στους γονείς online ενημέρωση ώστε να παρακολουθούν από κάθε σημείο του κόσμου την δραστηριότητα των υπολογιστών στο internet ενώ παράλληλα τους παρέχει τη δυνατότητα να ενημερώνονται μια φορά την ημέρα με ένα email στο οποίο παρουσιάζεται η δραστηριότητα των Η/Υ που έχουν εγκατεστημένο το πρόγραμμα. Παράλληλα ενημερώνει τους γονείς για τις συζητήσεις των παιδιών στο messengers.

H Vidavo
Παράλληλα η εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Vidavo Α.Ε. (με ειδίκευση σε εφαρμογές τηλεϊατρικής), είναι μέτοχος με 12,25% στην ΑΙΧΜΗ Α.Ε., ενώ πρόκειται να καλύψει την ιδιωτική τοποθέτηση της Kerverus, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό το 5,52% του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου, έτσι όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά την εισαγωγή της.

Η συμμετοχή της Vidavo στο μετοχικό κεφάλαιο των δύο εταιριών, γεννά ένα πλέγμα συνεργειών, οι οποίες δρουν συμπληρωματικά και αναμένεται να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στον τομέα της εμπορικής της επέκτασης, τόσο στο χώρο της Ν.Α. Ευρώπης, όσο και αντίστοιχα την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την Capital Markets Experts.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Vidavo διεξάγει συζητήσεις με τη Cyta για την παροχή εφαρμογών τηλεϊατρικής μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας Cyta – Vodafone. H Vidavo συνεργάζεται με τη Vodafone σε άλλες τρεις χώρες.

«Με την άνοδο τον νοσοκομειακών εξόδων αποτελεί ζητούμενο η μείωση του κόστους νοσηλείας τόσο με την πρόληψη, όσο και με την ιατρική παρακολούθηση εκτός νοσοκομείων των χρονιών πασχόντων. Η  Vidavo προσφέρει λύσεις και στα δύο τομείς», σημείωσε στην «Κ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της VIDAVO Α.Ε., Παντελής Αγγελίδης.

Από το MIT … στην Κύπρο
Τελευταία καινοτομία της Vidavo αποτελεί το «Breathe Easy», μια Ελληνική Startup, spin-off εταιρία της Vidavo, με αρχικό προϊόν αιχμής το Chameleon. Χώρα ανάπτυξης είναι οι ΗΠΑ. To Chameleon είναι ένας ηλεκτρονικός, εφυής αεροθάλαμος, μια συσκευή για την παροχή εισπνεομένων φαρμάκων στους ασθενείς με άσθμα. Αγορά στόχος της «Breathe Easy» είναι τα παιδιά με άσθμα. Η εφαρμογή παρέχει ένα ψηφιακό περιβάλλον επικοινωνίας και συνεργασίας γιατρού, παιδιού και οικογένειας. Η μορφή παιχνιδιού που έχει και οι τεχνικές προώθησης κινήτρων μέσω διασκέδασης (gamification) που χρησιμοποιεί στην αλληλεπίδραση με το παιδί συμβάλλουν ώστε το παιδί να νιώθει άνετα με τη χρήση του και η διαδικασία να του είναι μια ευχάριστη καθημερινή ρουτίνα. Η εφαρμογή απέσπασε θετικά σχόλια σε διαγωνισμό του ΜΙΤ.

www.kathimerini.com.cy

 

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση