ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:54
 

Ακυρώθηκε το πρόστιμο της ΕΠΑ στην Τράπεζα Κύπρου

Τα 18 εκατ. που αφορούσαν την Τράπεζα ενώ πληρώθηκαν, θα επιστραφούν σε αυτή

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ακυρώθηκε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην Τράπεζα Κύπρου και στην JCC Payments για την χρήση των POS της JCC έναντι της FBME Card Services.

Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού με απόφασή της το Μάιο του 2017 είχε επιβάλει στις εταιρείες JCC Payment Systems Limited, Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank Public Co Ltd, Ελληνική Τράπεζα, USB Bank Plc, Alpha Bank Cyprus Ltd, Εμπορική Τράπεζα Κύπρου Λτδ, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) Λτδ και Societe Generale Cyprus Ltd, πρόστιμο συνολικού ύψους 31 εκατ., για παραβάσεις των άρθρων 3(1)(α) και 6(1)(α) και (β) του περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμου του 2014 και των αντίστοιχων άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια της εξέτασης καταγγελίας της εταιρείας FBME Card Services Ltd.

Η καταγγελία αφορούσε τη συμπεριφορά της εταιρείας JCC και των προαναφερόμενων τραπεζών στην αγορά πληρωμών με κάρτες (χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες).

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, οι αιτητές προσέβαλαν τη νομιμότητα της απόφασης της ΕΠΑ, καθώς μέλος της Επιτροπής της ΕΠΑ ήταν εμπλεκόμενο μέρος σε διένεξη ή διαφορά ή αντιδικία με τους αιτητές. Αιτητές ήταν η Τράπεζα Κύπρου και η θυγατρική της, JCC Payments.

Η θεμελιακή αρχή του Διοικητικού Δικαίου είναι ότι δεν μετέχουν στη σύνθεση και στη λειτουργία διοικητικού οργάνου πρόσωπα των οποίων ως εκ της σχέσης τους με πρόσωπα ή πράγματα, η συμμετοχή δημιουργεί αμφιβολία ως προς το αμερόληπτο της κρίσης τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση