ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανάμεσα σε ΆλφαΜέγα και Lidl η υπεραγορά Παπαντωνίου στη Λευκωσία

Αναμένεται η έγκριση της πολεοδομικής άδειας για να τεθούν τα σχέδια σε εφαρμογή

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στη Λεωφόρο Αρχαγγέλου Μιχαήλ σε μια έκταση 15 χιλιάδων τμ αναμένεται να ανεγερθεί η νέα υπεραγορά Παπαντωνίου, η πρώτη της συγκεκριμένης αλυσίδας υπεραγορών στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» η έκταση ανήκει σε ιδιώτη και η αξία του ανέρχεται περίπου στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ. Εξετάζεται παράλληλα, πλην της αγοράς του οικοπέδου η ενοικίασης του, με την εταιρία να βρίσκεται σε συζητήσεις και για το ύψος του μηνιαίου ενοικίου. Σε μια πρώτη εκτίμηση, το κόστος ανέγερσης του κτηρίου αναμένεται να κυμανθεί στα 3-4 εκατομμύρια ευρώ. Στο παρόν στάδιο έχει γίνει αίτηση για πολεοδομική και οικοδομική άδεια, ενώ από την στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως, η νέα υπεραγορά αναμένεται να είναι έτοιμη το αργότερο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Οι σχεδιασμοί

Η εταιρία δεν έχει καταλήξει στον τελικό σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, ωστόσο έχει αποφασιστεί ότι το κτήριο δεν θα διαθέτει πέραν του ενός ορόφου, ενώ ενδεχομένως για τον χώρο στάθμευσης να γίνουν υπόγειες υποδομές. Αναμένεται επίσης να διαθέτει καφετέρια και εστιατόριο το οποίο θα λειτουργεί τις μεσημβρινές ώρες ενώ θα παρέχεται η επιλογή στους πελάτες για take away ή dine inn.
Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να κερδίσουν μερίδιο από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Έγκωμη αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Κι αυτό γιατί το οικόπεδο είναι ουσιαστικά στη μέση δύο άλλων μεγάλων υπεραγορών, της Άλφα Μέγα και του Lidl.
«Θέλουμε να κάνουμε ένα κτήριο εντυπωσιακό που θα έχει ως σκοπό του την τέλεια εξυπηρέτηση του πελάτη σε ποικιλία, άνεση και καλύτερες δυνατές τιμές», δήλωσαν στην «Κ» πηγές της υπεραγοράς.

Γιατί Έγκωμη

Πριν να καταλήξει στο συγκεκριμένο οικόπεδο η εταιρία είχε εξετάσει και άλλα σενάρια, ωστόσο προσμέτρησε υπέρ του συγκεκριμένου τεμαχίου το γεγονός ότι η λεωφόρος βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα εμπορικά αναπτυγμένη περιοχή.

Πρόκειται για δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας ο οποίος ενώνει κοινότητες από τις οποίες η υπεραγορά μπορεί εύκολα να αντλήσει πελάτες.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται οκτώ συνολικά υπεραγορές Παπαντωνίου σε Πάφο και Λεμεσό, ενώ αυτό πρόκειται για το πρώτο άνοιγμα της εταιρίας στην πρωτεύουσα, η οποία εξετάζει παράλληλα και το σενάριο να προχωρήσει στο άνοιγμα μικρότερων καταστημάτων και πάλι στη Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

«Εμφύλιος» στην τουρκική κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομίας

«Και ο Ερντογάν έχει τους Μανδαρίνους του, που επίσης αγνοεί και μιλά για συνομωσίες ! Κάτι μας θυμίζει ...»
Demetris  |  12:42

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για τερματισμό του εμπάργκο όπλων για την Κύπρο

«Το συνδρομο των αμερικανων, Μακαρίου - Ρωσσιδη: να ψηφίζει η Κύπρος στον ΟΗΕ ότι ψήφιζε και η Κούβα, ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:19

Tην προεδρία του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης αναλαμβάνει ο Κασουλίδης

«`Οτι και να κάνει ο Αβέρωφ, πάλι η δήλωση του Πόθεν Έσχες του δεν βγάζει νόημα. Ο μοντέρνος, προοδευτικός ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:59

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα

«...και ο Προδρόμου σταθερά σε Colloquium γκαιμπελισμού!!!»
Ai Em  |  09:57

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση