ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:40
 

Αναπαραστάσεις από ιστορία στις κάρτες VISA και Mastercard της Τράπεζας Κύπρου

Στόχος να δοθεί πρόσθετη περηφάνια και αξία σε κάθε Κύπριο πελάτη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τον πολιτισμό, τις αξίες και την ιστορία της Κύπρου αποτυπώνει στις νέες ανανεωμένες κάρτες, Visa και Mastercard η Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι νέες κάρτες, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Χάρης Πουαγκαρέ είπε πως «με τις νέες κάρτες θέλουμε να δώσουμε πρόσθετη περηφάνια και αξία σε κάθε Κύπριο πελάτη μας, δίνοντάς του πρόσθετο λόγο αλλά και κίνητρο να τις έχει ως πρώτη επιλογή στο πορτοφόλι του και στις καθημερινές του συναλλαγές».

Συνεχίζοντας ανάφερε πως «η Τράπεζα Κύπρου είναι και θα παραμένει συνυφασμένη με την ιστορία της Κύπρου, την ανάπτυξη και την πρόοδό της, την ευημερία του λαού της, τους αγώνες, ακόμη και τις δοκιμασίες της. Γιατί η Τράπεζα Κύπρου είναι ίδια η Κύπρος!».

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου Μιχάλης Περσιάνης πρόσθεσε ακόμη ότι «εδώ και 26 αιώνες, από τότε που η ανθρωπότητα άρχισε να χρησιμοποιεί νομίσματα, το χρήμα -τα νομίσματα- λειτουργούν και ως φορέας ταυτότητας. Φέρουν εικόνες και σχέδια τα οποία συμβολίζουν την ταυτότητά τους του βασιλιά, του κράτους, του έθνους που τα εκδίδει: Την ιστορία, τις αξίες, τον πολιτισμό τους. Σήμερα, καθώς το νόμισμα και το χαρτονόμισμα αντικαθίστανται σταδιακά από την κάρτα, η παράδοση συνεχίζεται. Γι αυτό και οι νέες μας κάρτες φέρουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοσή μας».

Ο εμπνευστής των σχεδίων είναι ο καλλιτέχνης Δημήτριος Οικονόμου, ενώ βασική πηγή έμπνευσης είναι αναπαραστάσεις διαφόρων αρχαίων αντικειμένων, που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Συλλογής Γεωργίου και Nεφέλης Tζιάπρα Πιερίδη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X