ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξαγοράζει το 21 Century Fox Film η Disney

Κίνηση ματ από την Disney για να «κτυπήσει» Netflix και Amazon

Newsroom K

Στην εξαγορά των κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και διεθνών επιχειρήσεων από την εταιρεία Twenty-First Century Fox Inc της Rupert Murdoch έχει προχωρήσει η Walt Disney Co η οποία έκλεισε την συμφωνία για 52,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Disney αποκτά σημαντικά περιουσιακά στοιχεία από τη Fox, συμπεριλαμβανομένων των στούντιο που παράγουν τις υπερπαραγωγές Marble και «Avatar», καθώς και τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «The Simpsons».

Οι μέτοχοι της Fox θα λάβουν 0,2745 μετοχές της Disney για κάθε μετοχή που κατέχουν και θα καταλήξουν να κατέχουν περίπου το ένα τέταρτο της Disney. Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Fox μειώθηκαν περισσότερο από 2% στις προαγοράς, ενώ μείωση έχουν παρουσιάσει και οι μετοχές της Disney.

Με την εξαγορά της Twenty-First Century Fox Inc, η Disney αποκτά ένα «όπλο»  στην προσπαθεια της να ανταγωνιστεί διαδικτυακές πλατφόρμες που δαπανούν δισεκατομμύρια δολάρια για προγράμματα. Και αυτό καθώς μέσω της συμμετοχής της Fox στην υπηρεσία συνεχούς ροής βίντεο Hulu, η Disney αναλαμβάνει τον πλειοψηφικό έλεγχο της Hulu, εταιρία η οποία είναι εκ των βασικών ανταγωνιστών της Netflix. Η Hulu ανήκει επίσης εν μέρει στις εταιρείες Comcast Corp και Time Warner Inc.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Bob Iger, αναμένεται να παρατείνει τη θητεία του μέχρι τα τέλη του 2021 ώστε να επιβλέψει την διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων του Fox.

Στους όρους της συμφωνίας αναφέρεται ότι η Disney θα  αναλάβει περίπου 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το καθαρό χρέος της εταιρίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αντίδραση Γ. Εισαγγελέα για υπόθεση τεμαχίου γης στον Πωμό

«Εμετό προκαλεί το γεγονός ότι, χάρις τους χειρισμούς του κ. Γενικού, κανένας απ` αυτούς που μας κατέστρεψαν ...»
Απελπισμένος  |  10:46

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση