ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:34
 

H πρώτη πλατφόρμα 5G της Primetel στη Λεμεσό

Η εταιρεία εκπροσωπεί την Κύπρο στο πρόγραμμα 5GENESIS στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού «Ορίζοντας 2020»

Δελτίο Τύπου

Η PrimeTel θέτει σε λειτουργία την πρώτη πιλοτική πλατφόρμα δοκιμών 5G, συμβάλλοντας ενεργά στον ψηφιακό ανασχηματισμό του τηλεπικοινωνιακού τοπίου.

Με όραμα την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, υποδομών και υπηρεσιών 5ης γενιάς, η PrimeTel αποτελεί τον μοναδικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο που εκπροσωπεί την Κύπρο στο πρόγραμμα 5GENESIS, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού Έρευνας & Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ορίζοντας 2020». Σκοπός αυτού του προγράμματος, όπως συζητήθηκε στη δεύτερη συνάντηση των 28 τηλεπικοινωνιακών φορέων που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Intel/Infineon στο Μόναχο, είναι η δημιουργία μίας ευέλικτης, end-to-end πλατφόρμας δοκιμών της τεχνολογίας 5G.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα 5Genesis πραγματοποιείται με τη συμμετοχή κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών φορέων, όπως Telefonica (Ισπανία), Airbus (Γαλλία), Cosmote (Ελλάδα), Franhaufer (Γερμανία), INTEL (Γερμανία), L.M. Ericsson (Ιρλανδία) κ.ά. και υλοποιείται ταυτόχρονα σε 5 διαφορετικές πλατφόρμες σε Αθήνα, Μάλαγα, Λεμεσό, Surrey και Βερολίνο.

H ομάδα Έρευνας και Καινοτομίας της PrimeTel εργάζεται για την εγκατάσταση της πρώτης πλατφόρμας 5G στη Λεμεσό σε συνεργασία με τη Space Hellas Κύπρου και την Avanti HYLAS 2. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρία στάδια με σκοπό να αποτελέσει πεδίο πειραματισμού καινοτόμων τεχνολογιών κινητής και δορυφορικής τηλεφωνίας, καθιστώντας την τεχνολογία 5G καθολικά προσβάσιμη.

Με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα 5Genesis, η PrimeTel αποκτά τεχνογνωσία σε θέματα 5G και γίνεται πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις, παραμένοντας πιστή στο όραμα για ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση