ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνει το πρώτο Fintech Ηackathon

Στόχος του BOC Hackathon #fintech είναι να φέρει κοντά ομάδες ή νεοφυείς επιχειρήσεις

Δελτίο Τύπου

Η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνει τον 1ο μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών γύρω από καινοτόμες τεχνολογίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου (Fintech) και καλεί λαμπρά μυαλά και καινοτόμες ιδέες στις 9, 10 και 11 Ιουνίου 2017, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

Το πρώτο made in Cyprus Fintech Ηackathon είναι γεγονός!

Είτε είσαι newbie, είτε βετεράνος, είσαι ευπρόσδεκτος να δηλώσεις συμμετοχή και να συναντήσεις τους ειδικούς του χώρου, να αναπτύξεις το δίκτυό σου, αλλά και να βοηθήσεις στη λύση αληθινών προβλημάτων του τραπεζικού χώρου.

Στόχος του BOC Hackathon #fintech είναι να φέρει κοντά ομάδες ή νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), στη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου, προσφέροντάς τους τα εργαλεία και δημιουργώντας τις συνθήκες, προκειμένου να δημιουργήσουν τις πιο ευφάνταστες, πρωτότυπες και καινοτόμες λύσεις γύρω από το Fintech, μέχρι το στάδιο ενός Ελάχιστου Βιώσιμου Προϊόντος (MVP) με την προοπτική ανάπτυξης σε πλήρεις λειτουργικές εφαρμογές. Το BOC Hackathon #fintech είναι μόνο η αρχή για τις ομάδες που θελήσουν να εξελιχθούν σε μελλοντικά βιώσιμα επιχειρηματικά σχήματα.

Στον μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για το πεδίο του Fintech.

Μέσω του Ηackathon η Τράπεζα αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινότητας γύρω από το Fintech, σε θεματικές ενότητες όπως:
• Open APIs (Η Τράπεζα θα παρέχει Community Edition BOC Sandbox)
• Blockchain
• Artificial Intelligence
• Chatbots
• E-wallets
• SocialBanking
• MobileBanking

Η δράση διοργανώνεται με την συμμετοχή και στήριξη της IBM και της Microsoft που θα προσφέρουν τα τεχνολογικά τους εργαλεία για πειραματισμό και ανάπτυξη εφαρμογών στους πιο πάνω τομείς, καθώς και τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων που θα μοιραστούν τις γνώσεις και εμπειρίες τους. Πολλοί άλλοι φορείς και επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

Οι καλύτερες ομάδες θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από Κύπριους και ξένους εμπειρογνώμονες στον τομέα του Fintech και των startups, και θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα και αξιόλογες υπηρεσίες.

Επιπλέον, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την ανάπτυξη της ιδέας τους, μέσω αυτόματης συμμετοχής στοAccelerator-Incubator πρόγραμμα IDEA (www.ideacy.net).

Το BΟC Hackathon #fintech διοργανώνεται με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com).

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

«Σέβομαι το Σύνταγμα» δηλώνει ο Κ. Μπαρμπαρούσης

«Δεν το σώζεις χρυσέ μου.... Δεν το σώζεις..... Είσαι σαν βρεγμένο γατί τώρα, πριν 2 μέρες όμως εξωτερίκευσες ...»
Ανώνυμος  |  21:51

Μέχρι τον Σεπτέμβρη η εθνική στρατηγική για το Τρόοδος

«"...ο κ. Παπαδούρης ανέλαβε και τα έξοδα εκπόνησης της στρατηγικής αλλά και τα έξοδα λειτουργίας του ...»
Ai Em  |  21:27

Από τους Τραμπ-Κιμ στους Τσίπρα-Ζάεφ

«Εδώ φαίνεται η πλάνη, τόσο του αρθρογράφου όσο και άλλων. "Όλος ο πλανήτης θα αναφέρεται πλέον σε Βόρεια ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:50

#PoliticsBlog Ο Φούλης, η οριζόντια ψηφοφορία, η γκεστ σταρ και το... Τατουάζ

«Σιγά μην προκάλεσε συναγερμό το άρθρο του Λεβέντ. Λες και είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται με εμπάθεια ...»
Leo  |  12:55

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση