ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:14
 

Η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνει το πρώτο Fintech Ηackathon

Στόχος του BOC Hackathon #fintech είναι να φέρει κοντά ομάδες ή νεοφυείς επιχειρήσεις

Δελτίο Τύπου

Η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνει τον 1ο μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών γύρω από καινοτόμες τεχνολογίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου (Fintech) και καλεί λαμπρά μυαλά και καινοτόμες ιδέες στις 9, 10 και 11 Ιουνίου 2017, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

Το πρώτο made in Cyprus Fintech Ηackathon είναι γεγονός!

Είτε είσαι newbie, είτε βετεράνος, είσαι ευπρόσδεκτος να δηλώσεις συμμετοχή και να συναντήσεις τους ειδικούς του χώρου, να αναπτύξεις το δίκτυό σου, αλλά και να βοηθήσεις στη λύση αληθινών προβλημάτων του τραπεζικού χώρου.

Στόχος του BOC Hackathon #fintech είναι να φέρει κοντά ομάδες ή νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), στη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου, προσφέροντάς τους τα εργαλεία και δημιουργώντας τις συνθήκες, προκειμένου να δημιουργήσουν τις πιο ευφάνταστες, πρωτότυπες και καινοτόμες λύσεις γύρω από το Fintech, μέχρι το στάδιο ενός Ελάχιστου Βιώσιμου Προϊόντος (MVP) με την προοπτική ανάπτυξης σε πλήρεις λειτουργικές εφαρμογές. Το BOC Hackathon #fintech είναι μόνο η αρχή για τις ομάδες που θελήσουν να εξελιχθούν σε μελλοντικά βιώσιμα επιχειρηματικά σχήματα.

Στον μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για το πεδίο του Fintech.

Μέσω του Ηackathon η Τράπεζα αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινότητας γύρω από το Fintech, σε θεματικές ενότητες όπως:
• Open APIs (Η Τράπεζα θα παρέχει Community Edition BOC Sandbox)
• Blockchain
• Artificial Intelligence
• Chatbots
• E-wallets
• SocialBanking
• MobileBanking

Η δράση διοργανώνεται με την συμμετοχή και στήριξη της IBM και της Microsoft που θα προσφέρουν τα τεχνολογικά τους εργαλεία για πειραματισμό και ανάπτυξη εφαρμογών στους πιο πάνω τομείς, καθώς και τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων που θα μοιραστούν τις γνώσεις και εμπειρίες τους. Πολλοί άλλοι φορείς και επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

Οι καλύτερες ομάδες θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από Κύπριους και ξένους εμπειρογνώμονες στον τομέα του Fintech και των startups, και θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα και αξιόλογες υπηρεσίες.

Επιπλέον, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την ανάπτυξη της ιδέας τους, μέσω αυτόματης συμμετοχής στοAccelerator-Incubator πρόγραμμα IDEA (www.ideacy.net).

Το BΟC Hackathon #fintech διοργανώνεται με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com).

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση